Πέρασε σαν θύελλα η ΑΕΚ από τα Χανιά

Με μία άκρως αποτελεσματική και γεμάτη ουσία εμφάνιση η ΑΕΚ πέτυχε την πιο ευρεία εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα κερδίζοντας σχετικά άνετα με 3-0 τον Πλατανιά. Από το πρώτο ημίχρονο και με τα δυο γκολ του Μπαρμπόσα έβαλε η Ένωση τις βάσεις για τη νίκη και στο δεύτερο ημίχρονο αφού ο Πογιέτ «κλείδωσε» το παιχνίδι βάζοντας τρεις αμυντικούς μέσα και τον Τζιμπούρ μπροστά, με τον Αλγερινό έφτασε στο ευρύ και άνετο 0-3

Πολλές φάσεις δεν είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να είναι άκρως αποτελεσματική ωστόσο να πηγαίνει στα αποδυτήρια βρισκόμενη μπροστά στο σκορ με 2-0. Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως στο 25’ έφτασε με αξιώσεις για πρώτη φορά στο γκολ η Ένωση, όταν έπειτα από σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά, ο Μπαρμπόσα μόνος του στο σημείο του πέναλτι πήγε να πιάσει αμέσως το πλασέ, όμως δεν βρήκε καλά τη μπάλα, που έφυγε μακριά. Ένα λεπτό μετά όμως ο Πορτογάλος πήρε τη… ρεβάνς από τον εαυτό του.

Ο Αραβίδης έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, την άνοιξε στον Βάργκας αριστερά, παράλληλη μπαλιά του τελευταίου, με τον Μπαρμπόσα να πετάγεται και με φανταστικό τακουνάκι να ανοίγει το σκορ.

Στο 28’ και δυο λεπτά μετά το γκολ της ΑΕΚ πήγε να «απαντήσει» ο Πλατανιάς με τον Μιλούνοβιτς να βρίσκεται μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή και πριν σουτάρει να γλιστράει και να πέφτει. Στο 31’ η ΑΕΚ έκανε το 2-0 πάλι με τον Μπαρμπόσα: Πίεση στο κέντρο με τον Βάργκας, ο Ντίντακ βοήθησε, έδωσε στον Αραβίδη, ο οποίος πήρε την κάθετη κίνηση, έδωσε δίπλα του στον Πορτογάλο ο οποίος στο τετ α τετ δεν αστόχησε κάνοντας το 0-2.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Πλατανιά έγινε στο 40’, όταν ο Μιλούνοβιτς έπιασε το σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής με τον Ανέστη να πέφτει και να σώζει την ομάδα του.

Την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο την είδαμε από τον Πλατανιά στο 62’ όταν το σουτ του Κουλιμπαλί από το ύψος του πέναλτι και υπό πίεση, έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ανέστη. Τρία λεπτά μετά πάλι ο Κουλιμπαλί απείλησε την ΑΕΚ, όταν μετά από σέντρα φάουλ έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 74’ η ΑΕΚ έφτασε και σε τρίτο γκολ με τον Τζιμπούρ (είχε περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή στο 66’) παίρνοντας το ριμπάουντ από την απόκρουση του Σωτηρίου στο σουτ του Γιόχανσον και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ όμως κακώς ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Στο 78’ και μέσα σε δυο λεπτά ο Ράμος πήρε δύο κίτρινες κάρτες και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες και στο 81’ η Ένωση καθάρισε οριστικά το ματς, με το γκολ αυτή τη φορά του Τζιμπούρ να μην… ακυρώνεται.

Σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι μόνος του ο Αλγερινός πλάσαρε δυνατά και έκανε το 0-3.

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: