Τραπεζικός όμιλος στην Ιταλία καθιερώνει τετραήμερη εργασιακή εβδομάδα

Η ιταλική τράπεζα Intesa Sanpaolo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προσφέρει στους υπαλλήλους της τη δυνατότητα επιλογής τετραήμερης εργασιακής εβδομάδας, χωρίς μισθολογική μεταβολή.

Αν υλοποιηθεί η απόφαση, η τράπεζα θα καταστεί ο πρώτος μεγάλος όμιλος στην Ιταλία που θα καθιερώσει αυτό το μοντέλο απασχόλησης.

Όπως υπογραμμίζει ο όμιλος σε δελτίο Τύπου, ανταποκρίνεται στην «ανάγκη να υπάρξει ισορροπία» μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής και θεωρεί πως το νέο εργασιακό μοντέλο θα τον καταστήσει «πιο δυναμικό».

Από τον Ιανουάριο, οι τραπεζικοί υπάλληλοι που το επιθυμούν θα μπορούν να εργάζονται 9 ώρες την ημέρα (αντί 7,5 ώρες σήμερα) με αντάλλαγμα ένα ρεπό στη διάρκεια της εβδομάδας. Με την υιοθέτηση του μοντέλου ο χρόνος εργασίας μειώνεται στις 36 ώρες την εβδομάδα, αντί 37,5 που είναι σήμερα.

Παράλληλα, η ιταλική τράπεζα προσφέρει στους υπαλλήλους τη δυνατότητα τηλεργασίας έως και 120 ήμερες τον χρόνο, κάτι που θα της επιτρέψει να μειώσει το ενεργειακό της κόστος.

Ωστόσο, έπειτα από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων, η διοίκηση του τραπεζικού ομίλου δεν έχει καταφέρει να πείσει τα συνδικάτα του κλάδου για τα πλεονεκτήματα του νέου εργασιακού μοντέλου. Ειδικότερα για την τηλεργασία, τα συνδικάτα ζητούν μηνιαία αποζημίωση για το ενεργειακό κόστος και τη σύνδεση στο ίντερνετ.

Ο τραπεζικός όμιλος Intesa Sanpaolo απασχολεί 74.000 υπαλλήλους στην Ιταλία και συνολικά 96.000 παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: