Καιρός: Μετά τα 25άρια έρχεται… κανονικός χειμώνας – Οι εκτιμήσεις για τα Χριστούγεννα

«Σκαμπανεβάσματα» παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, υψηλές για την εποχή μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 16/12 στη χώρα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες.


Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια του διημέρου Δευτέρας και Τρίτης, όπου σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 12-13°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Για μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και μετά τις 26 Δεκεμβρίου αναμένεται να δούμε βροχοπτώσεις. Υπάρχει δηλαδή, η τάση ο καιρός να είναι χειμωνιάτικος.

Ο καιρός το Σάββατο σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά αναμένοται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 21 με 23 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα σημειώσει πτώση.


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: