Οι συστάσεις της Ομοσπονδίας Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας για αποφυγή θεραπειών απάτης

Ανακοίνωση εξέδωσε η  Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας, με την οποία εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για περιπτώσεις απάτης. Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι παρακολουθεί το μπαράζ δημοσιεύσεων με παραπλανητική αναφορά σε «κέντρα αισθητικής» ή «ινστιτούτα ομορφιάς», το οποίο συνοδεύεται από περιεχόμενο όπου δεν αναφέρεται σε εργαστήρια αισθητικής ούτε σε επαγγελματίες αισθητικούς κοσμητολόγους.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα του Πρώτου Θέματος για απάτες από ινστιτούτα αισθητικής και προώθηση θεραπειών μπότοξ στην τιμή των 99 ευρώ. 

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας

«Σημαντική ενημέρωση με αφορμή δημοσιεύματα : Δεχόμαστε υπηρεσίες αισθητικής μόνο στα αδειοδοτημένα Εργαστήρια Αισθητικής!

Η ΟΣΕΔΑΕ είναι ο επίσημος εκπρόσωπος των Αισθητικών Κοσμητολόγων, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επιστημονικά υπευθύνων για τη λειτουργία των Εργαστηρίων Αισθητικής και των Πολυδύναμων Μονάδων Αισθητικής, Δίαιτας και Άσκησης.

Τα Εργαστήρια Αισθητικής ανήκουν στις εποπτευόμενες από το Υπουργείο Υγείας και την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με βάση τη νομοθεσία, είναι τα μοναδικά μαζί με τις Πολυδύναμες Μονάδες Αισθητικής, Δίαιτας και Άσκησης, υπεύθυνα για την παροχή υπηρεσιών αισθητικής, συγκεκριμένα: αισθητική προσώπου (βαθύς καθαρισμός, ενυδάτωση, εξισορρόπηση τύπου δέρματος), αισθητική σώματος (απίσχναση, αντιμετώπιση κυτταρίτιδας, μάλαξη) , προσωρινή και μόνιμη αποτρίχωση (βιοχημική, ηλεκτρική, Laser), ημιμόνιμο και απλό μακιγιάζ.

Η ΟΣΕΔΑΕ παρακολουθεί το μπαράζ δημοσιεύσεων με παραπλανητική αναφορά σε” κέντρα αισθητικής” ή “ινστιτούτα ομορφιάς”, το οποίο συνοδεύεται από περιεχόμενο όπου δεν αναφέρεται σε εργαστήρια αισθητικής ούτε σε επαγγελματίες αισθητικούς κοσμητολόγους, αλλά αναγράφει “η επιχειρηματίας είχε τοποθετήσει κάμερες στην αίθουσα που εφάρμοζε Laser… πόλεμος για λίστες πελατών… παριστανοντας τον ιατρό εφαρμόζε θεραπείες λεύκης,… εξαπάτησε συνταξιούχο αστυνομικό αποσπώντας 30.000€.. πουλούσαν botox στην τιμή των 99€… “

Τα δημοσιεύματα διευκρινίζει η ΟΣΕΔΑΕ ότι δεν σχετίζονται με τα Εργαστήρια Αισθητικής και ζητά την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας αλλά και της φήμης και αξιοπιστίας των εργαστηρίων αισθητικής.

Η ΟΣΕΔΑΕ καταγγέλλει όλες τις πρακτικές αντιποιησης του επαγγέλματος του αισθητικού και τονίζει ότι:

*Στα Εργαστήρια Αισθητικής τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και δεοντολογίας, ενώ ο πελάτης χαίρει άκρας εμπιστευτικής και επαγγελματικής μεταχείρησης

*Η κοστολόγηση των υπηρεσιών στα Εργαστήρια Αισθητικής είναι πολύ λογική και προσιτή, καθώς δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες συναφείς υπηρεσίες υγείας όπως της εργοθεραπείας και της φυσικοθεραπείας

*Δεν τηρείται λίστα πελατολογίου χωρίς την εγγραφή συναίνεση του πελάτη και δεν αξιοποιείται για καταχρηστική διαφήμιση

*Δεν εφαρμόζονται πράξεις ιατρικής πάρα μόνο από ιατρούς και εφόσον υφίσταται συστέγαση Εργαστηρίου Αισθητικής και Ιατρείου, όπως ο νόμος
ορίζει.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας (ΟΣΕΔΑΕ) έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί δημόσια για τα σοβαρά προβλήματα
που αντιμετωπίζει ο χώρος της Αισθητικής Κοσμητολογίας, ένα επάγγελμα υγείας, νομικά κατοχυρωμένο ήδη από το 1969 όπου όμως συχνά αντιποιειται από άτομα που ασκούν μαύρη εργασία σε οικίες, ανειδίκευτους, βοηθούς, τεχνίτες, άλλους επαγγελματίες υγείας αλλά και επιχειρηματίες που θεωρούν ότι με την προσθήκη ενός ΚΑΔ μπορούν να έχουν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα στην επιχείρησή τους παροχές αισθητικής, καθαρά για λόγους κερδοσκοπικούς, θεωρώντας ότι δεν υφίσταται νομοθετικό πλαίσιο που να το απαγορεύει.

Οι καταναλωτές βρίσκονται αίολοι, καθώς κατακλύζονται από διαφημίσεις με προσφορές ευτελείας και φυσικά μένουν δυσαρεστημένοι με κίνδυνο απώλειας της περιουσίας και της υγείας τους.

Η ΟΣΕΔΑΕ συνιστά στους καταναλωτές να ζητούν πάντοτε να δουν την άδεια λειτουργίας του χώρου όπου επισκέπτονται, να ζητούν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αισθητικού από τον επιστημονικά υπεύθυνο αισθητικό και να μη δέχονται υπηρεσίες αισθητικής εάν δεν τους επιδείξουν άδεια λειτουργίας Εργαστηρίου Αισθητικής υπογεγραμμένη από τη Γενική Διευθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας- προσοχή, όχι του Δήμου ή της ΔΟΥ.

Είναι αναγκαίο επίσης να αναφέρουν οι πολίτες τις περιπτώσεις όπου πέφτουν θύματα παραπλάνησης και δέχονται υπηρεσίες αισθητικής από ακατάλληλο χώρο.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας , σε περίπτωση διαπίστωσης παροχής υπηρεσιών αισθητικής από μη αδειοδοτημένο χώρο να καταγγελουν την επιχείρηση στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή www.efpolis.gr, 1520@efpolis.gr αλλά και στην Ομοσπονδία μας, στο info@osedae.gr και το 2103213921.

Σας περιμένουμε στα νόμιμα Εργαστήρια Αισθητικής ενόψει των γιορτών για να σας φροντίσουμε με την ύψιστη ασφάλεια!»

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: