Ειδικό Δικαστήριο: «Συνεργαζόταν ο Παππάς με τον Καλογρίτσα» για τον διαγωνισμό κατέθεσε συνεργάτης του επιχειρηματία

Ο Γεώργιος Μπασιάς, μηχανολόγος –μηχανικός, στέλεχος της κατασκευαστικής εταιρείας «Τοξότης» του ομίλου Καλογρίτσα κατά την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016, αναφερόμενος στις επισκέψεις του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στα γραφεία του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ανέφερε ότι «δεν νομίζω ότι ερχόταν για να πιει καφέ».

Ο δημοσιογράφος Δημοσθένης (Δήμος) Βερύκιος, κατέθεσε σήμερα ότι τον Παππά «τον τιμώρησαν οι ίδιοι, τον έχουν καταδικάσει μόνοι τους», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «τον έχει τιμωρήσει το σύστημα» γι΄ αυτό και έχει εξαφανιστεί και προσέθεσε: «Δεν θα τον ξαναδείτε στην τηλεόραση».

Πάντως, κατά την σημερινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου υπήρξε έντασης και έντονοι διάλογοι μεταξύ της προέδρου της έδρας Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα και του αναπληρωματικού εισαγγελέα της έδρας, αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου Δημήτρη Ασπρογέρακα, όπως και της κυρίας Κλάπα με τον εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού Επιρατείας, Γιάννη Μαντζουράνη.

«Συνεργαζόταν ο κ. Παππάς με τον κ. Καλογρίτσα για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό»

Όπως διευκρίνισε κ. Μπασιά το επίμαχο χρονικό διάστημα του καλοκαιριού του 2016 ήταν εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας «Τοξότης». Ο μάρτυρας επισήμανε ότι είχε δει πολλές φορές τον Νίκο Παππά να κυκλοφορεί στα γραφεία του ομίλου Καλογρίτσα και είχε συνεχείς επαφές με το επιχειρηματία, κάνοντας προσπάθεια να τον βοηθήσει να πάρει την τηλεοπτική άδεια.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης ανέφερε ο μάρτυρας ότι ο κ. Παππάς συνεργαζόταν με τον επιχειρηματία για να πάρει την τηλεοπτική άδεια. Σε σχετική ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας Όλγας Σμυρλή, ο κ. Μπασιάς διευκρίνισε για τις επισκέψεις του κ. Παππά στα γραφείς της εταιρείας «Τοξότης»: «Δεν νομίζω ότι ερχόταν για να πιεί καφέ».

Ειδικότερα, ο κ. Μπασιάς ρωτήθηκε από την Όλγα Σμυρλή αν γνωρίζει οτιδήποτε για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και το ρόλο του Νίκου Παππά, ο μάρτυρας απάντησε:

«Τον Νίκο Παππά τον έχω δει αρκετές φορές στα γραφεία μας, κυκλοφορούσε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο ερχόταν. Ξέρω για τις επαφές και για την προσπάθεια να πάρει μέρος στις τηλεοπτικές άδειες” και σημείωσε: «Ξέρω ότι συνεργαζόταν ο κ. Παππάς με τον κ. Καλογρίτσα για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό».

Εισαγγελέας: Δηλαδή τι εννοείτε «συνεργασία»;

Μάρτυρας: Δεν ήμουν ποτέ παρών σε συναντήσεις τους. Ξέρω μόνο ότι ήταν πολλές και στα γραφεία μας και εκτός. Δεν νομίζω ότι ερχόταν να πιει καφέ στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα.

Εισαγγελέας: Πώς συμπεραίνετε ότι συνεργάζονταν;

Μάρτυρας: Είναι δική μου αντίληψη, δεν μπορώ να σας απαντήσω. Αυτό είναι το συμπέρασμά μου και από τα γεγονότα που διαδραματίζονταν εκείνη την περίοδο του διαγωνισμού. Δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί δεν ξέρω. Μπορώ να έχω προσωπική κρίση και άποψη.

Εισαγγελέας: Θέλουμε να μας πείτε πραγματικά γεγονότα.

Μάρτυρας: Το μόνο πραγματικό γεγονός είναι ότι είχαν πολλές συνεργασίες στα γραφεία μας την περίοδο που διαδραματίζονταν τα συγκεκριμένα γεγονότα με τις τηλεοπτικές άδειες.

Η εισαγγελέας συνέχισε να ρωτά επίμονα τον μάρτυρα, ο οποίος ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε το δικαστήριο να διακόψει. Ο μάρτυρας θα συνεχίσει την κατάθεσή του άλλη ημέρα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: