Ξεκινά το επετειακό Κόπα Αμέρικα


Εκατό χρόνια ιστορίας συμπληρώνει φέτος το Κόπα Αμέρικα, η παλαιότερη διοργάνωση εθνικών ομάδων στην ιστορία του ποδοσφαίρου.Το Copa America Centenario, όπως ονομάζεται η φετινή διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα, θα λάβει χώρα στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόκειται για μια διοργάνωση, που δεν θα διεξαχθεί ανά διετία όπως γίνεται πάντα (είχε διεξαχθεί και πέρυσι), αλλά διοργανώνεται φέτος, λόγω της συμπλήρωσης των 100 χρόνων, από τη «γέννηση» του θεσμού. Δεν υπήρξε προκριματική φάση (όπως πάντα) και στην τελική φάση θα λάβουν μέρος 10 ομάδες από την περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής (CONMEBOL) και 6 ομάδες από την περιφέρεια της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής (CONCACAF).

Από τους 4 ομίλους των 4 ομάδων προκρίνονται οι 2 καλύτεροι για να πάνε στη νοκ-άουτ φάση, που ακολουθεί τη «διαδρομή», προημιτελικά – ημιτελικά – τελικός (μικρός και μεγάλος).

Το φετινό, επετειακό, Κόπα Αμέρικα διεξάγεται για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και θα αρχίσει στις 3 Ιουνίου, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 26 του ίδιου μήνα.

Την ευκαιρία να δουν ζωντανά από τις τηλεοράσεις τους το Κόπα Αμέρικα θα έχουν οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, καθώς ο ΣΚΑΪ εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του

Οι ώρες των αγώνων είναι περίεργες, καθώς υπάρχουν παιχνίδια που αρχίζουν στις 05:00, γεγονός που είναι πιθανό να επιφέρει αλλαγές στο πρόγραμμα των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών του σταθμού.

Και για να παίξουμε λίγο με τους αριθμούς και τα στατιστικά :

Θα είναι το 45ο τουρνουά, 100 χρόνια μετά το πρώτο για αυτό είναι και επετειακό!

21 οι φορές που το τρόπαιο έχει πάει στους οικοδεσπότες!

Π Πάολο Γκερέρο (Περού) είναι ο εν ενεργεία αρχισκόρερ με 10 γκολ και 1ος σκόρερ στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις!

Η Παραγουάη συμμετέχει για 20 διαδοχική φορά και αυτό είναι το ρεκόρ στον θεσμό!

Στις 29 Μαΐου, ο Κρίστιαν Πούλισιτς έγινε ο νεότερος (17 ετών, 253 ημερών) που σκοράρει με τη φανέλα των Η.Π.Α. Θα είναι και ο νεότερος στο τουρνουά!

Με μέσο όρο 29,1 έτη η Χιλή θα είναι η πιο γερασμένη ομάδα, ενώ η Βενεζουέλα το αντίθετο με 25,2 έτη!

Με 34 παίκτες το πρωτάθλημα του Μεξικού θα έχει τους περισσότερους παίκτες στα γήπεδα της Αμερικής!

Από το 2007 που ηττήθηκε στον τελικό από τη Βραζιλία (3-0), η Αργεντινή δεν έχει ηττηθεί σε κανονική διάρκεια για 10 αγώνες στη σειρά!

Το Εκουαδόρ είναι η χώρα με τις περισσότερες διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες να περάσει από τους ομίλους (6 φορές)!

Οι Εθνικές με προπονητή από άλλη χώρα είναι εννέα. Οι έξι εξ αυτών είναι Αργεντινοί!

Ο 4ος όμιλος με τρεις είναι αυτός που έχει περισσότερους πρωταθλητές (Χιλή, Αργεντινή, Βολιβία)!


Πηγή:Zougla.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: