Απόλυτος κυρίαρχος στη Suzuka ο Max Verstappen- Κέρδισε την pole position- Στη 2η και 3η θέση δύο McLaren

O Max Verstappen κέρδισε με άνεση στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και αύριο το πρωί ( 8 ώρα Ελλάδος -14.00 ώρα Ιαπωνίας) θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση στην όμορφη και γρήγορη πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία.


Max Verstappen

Το περίεργο είναι ότι τα μεγάλα ονόματα της F1 απογοήτευσαν. Οι Charles Leclerc, Sergio Perez, Carlos Sainz, Lewis Hamilton έκαναν χειρότερους χρόνους από τον Oscar Piastri που ξεκινάει από τη δεύτερη θέση και τον Lando Norris που ξεκινάει αύριο από την 3η θέση.

Ο χρόνος του Verstappen ήταν 1.28.877 , ο Piastri ήταν +0.581 πιο αργός και ο Norris + 0.616. Έτσι αύριο θα δούμε στις τρείς πρώτες θέσεις μια Red Bull και δύο McLaren.


Oscar Piastri

Lando Norris

Οι πρωτοκλασάτες ομάδες Ferrari και Mercedes θα πρέπει να προβληματισθούν σοβαρά. Ο Sergio Perez δεν κατάφερε να διακριθεί παρά τη δύναμη που διαθέτει η RB19. Με τον πέμπτο χρόνο που έκανε ουτε ο ίδιος δεν είναι ευχαριστημένος. Αύριο οι δύο Ferrari θα εκκινήσουν από την 4η και 6η θέση.

Πριν ξεκινήσει το Grand Prix στη Suzuka ο Max Verstappen έχει 374 βαθμούς και ακολουθούν με τεράστια διαφορά ο Sergio Perez (223 βαθμούς) και ο Hamilton ( 180 βαθμούς). Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Ολλανδός θα είναι ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής και φυσικά το ενδιαφέρον στη F1 να χάθηκε.

Η σειρά και οι χρόνοι για την Pole Position

 

 

 

Στο πρώτο σκέλος του σημερινού qualifying (Q1) o νεαρός Logan Sargeant στη στροφή 18 έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιού του και βρέθηκε στα προστατευτικά. Οι αγωνοδίκες έδωσαν εντολή να βγει κόκκινη σημαία και ο αγώνας σταμάτησε. Ο Αμερικανός προσπάθησε να κάνει έναν καλύτερο χρόνο αλλά η απότομη αλλαγή που έκανε πάνω στη στροφή ήταν λάθος. Προσπάθησε να το διορθώσει αλλά ο τροχός του πάτησε στο γρασίδι και εκεί τέλειωσαν όλα.

FP3

Ο Ολλανδός στα τρία ελεύθερα δοκιμαστικά (δύο την Παρασκευή και ένα σήμερα τα ξημερώματα),  έκανε τρία στα τρία. Ήταν ταχύτερος όλων και αποθεώθηκε από τους γιαπωνέζους στις κατάμεστες κερκίδες του Grand Prix που γίνεται στην πατρίδα τους. Οι περισσότεροι οδηγοί στο τρίτο κομμάτι των Free Practice χρησιμοποίησαν τη μαλακή γόμα.


SUZUKA- JAPAN

Για πρώτη φορά αγώνας της F1 έγινε στην πίστα Lenovo στην Ιαπωνία το 1987. Τον καλύτερο χρόνο στην πίστα των 5.807 Km έχει πετύχει ο Hamilton. Έκανε 1.30.983 το 2019. Οι αγωνιζόμενοι την Κυριακή θα καλύψουν σε 53 γύρους 307.471 km.

Τον αγώνα μπορείτε να το δείτε από την ελεύθερη τηλεόραση του Ant1 η από τα συνδρομητικά Ant1 + και  TVF1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απόλυτος κυρίαρχος στη Suzuka ο Max Verstappen- Κέρδισε την pole position- Στη 2η και 3η θέση δύο McLaren gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: