Ιταλία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν μητέρα αρκούδα – Οργισμένες αντιδράσεις

Ο θάνατος μιας μητέρας αρκούδας που τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρες κοντά σε ένα εθνικό πάρκο στην κεντρική Ιταλία, αφήνοντας τα δύο μικρά της να τα βγάλουν πέρα μόνα τους, έχει προκαλέσει την καταδίκη οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων και πολιτικών.

Η αρκούδα σκοτώθηκε αργά χθες Πέμπτη στα περίχωρα της πόλης Σαν Μπενεντέτο ντέι Μάρσι, ανέφερε σήμερα στο Facebook το Εθνικό Πάρκο Αμπρούτσο, Λάτσιο και Μολίζε δημοσιεύοντας επίσης μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον ύποπτο δράστη, πρόσθεσε.

Δεν ήταν σαφές γιατί πυροβολήθηκε η αρκούδα, αλλά το κυνήγι αρκούδων είναι παράνομο στην Ιταλία.

Η αρκούδα είχε εντοπιστεί σε μια κοντινή πόλη πριν από λίγες μέρες μαζί με τα δύο μικρά της, σύμφωνα με βίντεο. Ήταν γνωστή ως «Αμαρένα» (μαύρο κεράσι) έχοντας πάρει το όνομά της από το φρούτο που έτρωγε.

Το Εθνικό Πάρκο Αμπρούτσο, Λάτσιο και Μολίζε φιλοξενεί περίπου 50 καφέ αρκούδες, ένα είδος που συναντάται στην κεντρική Ιταλία.

Σάλος για τον πυροβολισμό

Ο σάλος για τον πυροβολισμό της αρκούδας ακολουθεί μια διαμάχη με αφορμή περιστατικό τον Απρίλιο όταν μια αρκούδα σκότωσε έναν 26χρονο δρομέα στην βόρεια Ιταλία.

Ο θάνατος πυροδότησε μια νομική διαμάχη μεταξύ των τοπικών αρχών, που θέλουν να σκοτώσουν την αρκούδα και μια άλλη που θεωρούνται επικίνδυνες, και περιβαλλοντικών ομάδων που θέλουν να τις σώσουν.

Σήμερα, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Lav χαρακτήρισε την Αμαρένα «θύμα του εθνικού κλίματος μίσους» των άγριων ζώων, υποστηρίζοντας ότι τροφοδοτείται από πολιτικούς.

Ωστόσο, ο θάνατός της μνημονεύτηκε από τις τοπικές και εθνικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Περιβάλλοντος Τζιλμπέρτο Πικέτο Φρατίν.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: