«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι χαρακτήρες της νέας σειράς του Alpha (trailer+photos)

Διαφήμιση – Advertisement

Ελληνική επαρχία, τέλη του ’50. Καμπάνες, ετοιμασίες, προικιά, λουλούδια, στολισμοί, παραδοσιακή κουλούρα, ντύσιμο νύφης. Γάμος. Αντί για γέλια, δάκρυα. Αντί για χαρές, πρόσωπα παγωμένα, βλέμματα καθηλωτικά. Αντί για τραγούδια, κραυγή.

Ένα προξενιό είναι η αφορμή της δυνατής ιστορίας της νέας δραματικής σειράς του Alpha: «Το προξενιό της Ιουλίας».
Θεσσαλία τέλη δεκαετίας 1950. Κεντρικό στοιχείο της ιστορίας μας ένα προξενιό. Ένα προξενιό που στόχο έχει να κρύψει ένοχα μυστικά αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να γεννήσει περισσότερα, όπως άλλωστε συνέβαινε τις περισσότερες φορές.
H Ιουλία Σκούταρη αγαπά τον Γρηγόρη Ραζίνη. Παρότι οι δύο νέοι είναι πολύ εpωτευμένοι, αυτή η αγάπη είναι καταδικασμένη σε θάνατο εξαιτίας της παλαιάς έχθρας που υπάρχει μεταξύ των οικογενειών τους. Η Ιουλία αναγκάζεται να παντρευτεί με προξενιό τον Γιωργίκη Προβιό, έναν πλούσιο και κατά πολύ μεγαλύτερό της άνδρα που δεν αγαπά. Χωρίς, φυσικά, να γνωρίζει ότι η ζωή της στο αρχοντικό του Προβιού κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι. Ο Γρηγόρης δεν μπορεί να δεχθεί αυτό το γάμο αλλά αναγκάζεται να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς εκείνη.
Ένα έγκλημα πυροδοτεί την αρχή της ιστορίας. Και ένα έγκλημα την κλείνει, με την ηρωίδα να υπομένει μια μοίρα που μοιάζει βαριά κατάρα πάνω από την ίδια και την οικογένειά της. Είναι αθώα ή ένοχη; Και αν είναι αθώα, ποιος είναι ο θύτης και ποιος τελικά το θύμα; Εμμονές και προκαταλήψεις, απιστίες, προδοσίες, έpωτες, αλλά και αρρωστημένοι ψυχισμοί, δρουν κάτω από την σιωπή της ελληνικής επαρχίας του ‘50 και ορίζουν το πλαίσιο δράσης των ηρώων μας.
Η νέα δραματική σειρά εποχής του Alpha είναι μια ωδή στην ελληνική παράδοση. Στο πρόσωπο της Ιουλίας διακρίνονται καθαρά οι γυναίκες που τότε, δέσμιες της μοίρας τους, δεν είχαν την ευθύνη της ζωής τους. Ο έpωτας ήταν σχεδόν πάντα καταδικασμένος σε μια κοινωνία που οι άγραφοι ηθικοί νόμοι είχαν τον κυρίαρχο ρόλο. 
Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη, «Το προξενιό της Ιουλίας», εκδόσεις Ψυχογιός.
Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης και την σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός, σε παραγωγή Διονύση Παναγιωτάκη – Primavisione.
Οι χαρακτήρες της σειράς:
ΓΙΩΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΒΙΟΣ (Μελέτης Ηλίας)
Φίλος και κουμπάρος του Στασινόπουλου, γνωρίζει και τον Στράτο και υπάρχει μια εκτίμηση μεταξύ τους. Κληρονόμησε τα κτήματα του πατέρα του και ήταν πάντα ένα καλομεγαλωμένο, αλλά ανήσυχο παιδί. Είναι το ακριβώς αντίθετο από την υπάκουη και με στρατιωτική πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση Χάδω, την μεγάλη του αδελφή, μεγάλη αδυναμία του πατέρα τους που πάντα φερόταν στον Γιωργίκη υποτιμητικά.
ΧΑΔΩ ΠΡΟΒΙΟΥ (Άννα Μάσχα)
Η μεγάλη αδερφή του Γιωργίκη. Η αγαπημένη του πατέρα τους, κακομαθημένη και δύστροπη όταν ήταν μικρή, μεγάλωσε με σιδερένια πειθαρχία και γι’ αυτό έγινε αυστηρή και πικρόχολη σήμερα.
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΡΑΖΙΝΗ (Πέγκυ Τρικαλιώτη)
Η γυναίκα του Στράτου Ραζίνη. Γυναίκα καλοσυνάτη, αφοσιωμένη στον άντρα και στα παιδιά της. Δεν έχει συγχωρήσει την Αλεξάνδρα για την “επανάσταση” της τότε που έφυγε από το σπίτι και λέει πως την έχει ξεγράψει.
ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (Δημήτρης Αλεξανδρής)
Διοικητής Χωροφυλακής Λάρισας, φέρει τον βαθμό του ταγματάρχη. Άνθρωπος του καθήκοντος, σοβαρός, του αρέσει να έχει εξουσία και κύρος, αλλά δεν την έχει καταχραστεί ποτέ. Προσπαθεί να διατηρεί ή – αν χρειαστεί – να επιβάλλει την τάξη, δεν του αρέσουν οι αναταραχές και οι συγκρούσεις. Παιδικός φίλος του Στράτου, από φτωχή, πολυμελή οικογένεια, ο πατέρας του ήταν εργάτης στα κτήματα του Ραζίνη κι η μάνα του δούλευε στο σπίτι τους, βοηθώντας τη μάνα του Στράτου.
ΣΤΑΣΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ (Ελισάβετ Μουτάφη)
Μεγάλωσε μέχρι τα 20 χρόνια της με οικονομική άνεση, αφού ο πατέρας της, ο Ρήγας Βένιος, είχε στην κατοχή του πολλά βοσκοτόπια. Όταν, όμως, τα καταπάτησε ο πατέρας του Στράτου, η ζωή της άλλαξε ραγδαία. Έχασε τον αγαπημένο της πατέρα, που δεν άντεξε την αδικία και πέθανε από την καρδιά του και τη μητέρα της, που έπεσε σε κατάθλιψη μετά το θάνατο του άντρα της και πέθανε μετά από λίγα χρόνια. Παντρεύτηκε τον Νικόλα Σκούταρη με προξενιό που της έκανε λίγο πριν πεθάνει ο πατέρας της.
ΑΝΕΣΤΗΣ (Γιάννος Περλέγκας)
Ο άντρας της Χάδως. Ένας όμορφος νεαρός άντρας που η Χάδω τον γνώρισε εργάτη στα κτήματα του πατέρα της πριν 15 χρόνια και τον εpωτεύτηκε. Φυσικά ο Ανέστης, δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του καλού γαμπρού, που ήθελε ο πατέρας Προβιός για την κόρη του. Αλλά η Χάδω τρελά εpωτευμένη με τον όμορφο νέο, κατάφερε τον πατέρα της να τον δεχτεί. Ήθελε πολύ να κάνει παιδιά μαζί του, αλλά δεν τα κατάφερε.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΚΟΥΤΑΡΗΣ (Βασίλης Κουκαλάνι)
Πατέρας του Ρήγα και της Ιουλίας. Συμβολαιογράφος, άνθρωπος ήπιος, προσπαθεί να ξεχάσει την παλιά έχθρα, “ό,τι έγινε, έγινε”. Θέλει να μην επηρεάζεται κι ο Ρήγας απ’ αυτό, αλλά ο γιος του έχει πιο αψύ χαρακτήρα, σαν τη μάνα του, τη Στάσα.
ΙΟΥΛΙΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ (Ευγενία Ξυγκόρου)
Κόρη της Στάσας και του Νικόλα. Όμορφη, το καμάρι του πατέρα της, που του μοιάζει και στον χαρακτήρα. Γλυκιά, ρομαντική και συναισθηματική. Εpωτευμένη με τον Γρηγόρη Ραζίνη, αλλά τον έpωτά τους σκιάζει η έχθρα της μάνας της για την οικογένεια του Γρηγόρη.
ΡΗΓΑΣ ΣΚΟΥΤΑΡΗΣ (Τάσος Λέκκας)
Ο μεγάλος αδερφός της Ιουλίας. Είναι ο αγαπημένος της Στάσας, της μοιάζει στον χαρακτήρα, είναι κι αυτός δυναμικός, οξύθυμος και με έντονη προσωπικότητα, όπως εκείνη. Η Στάσα του έχει μεταδώσει την έχθρα της για τους Ραζίνηδες και βασίζεται πάνω του για να πάρουν μια μέρα πίσω τα κτήματα που τους ανήκουν. Η έχθρα του με τον Γρηγόρη Ραζίνη κρατάει από τότε που ήταν παιδιά. Ο Ρήγας τον προκαλούσε με κάθε ευκαιρία και καθώς ήταν πιο δυνατός από αυτόν, τον έβαζε κάτω σε καυγάδες, που ο Γρηγόρης σαν πιο φιλήσυχος προσπαθούσε να αποφεύγει.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΑΖΙΝΗΣ (Δημήτρης Σέρφας)
Γιος του Στράτου και της Κυριακούλας. Έχει σπουδάσει γεωπόνος και δουλεύει κοντά στον πατέρα του στα κτήματα, ξέροντας πως μια μέρα θα τα αναλάβει. Είναι καλό παιδί, δουλευταράς κι αγαπητός στους εργάτες, ειδικά στον Ζαφείρη, που τον έχει υπό την προστασία του και του είναι πιστός μέχρι θανάτου, όπως και στον Στράτο.
ΦΙΛΙΩ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (Σίσσυ Τουμάση)
Η μεγάλη κόρη του Στασινόπουλου. Κακομαθημένη από τη μάνα της, ό,τι θέλει πρέπει και να το έχει. Προδίδει τη σχέση του Γρηγόρη και της Ιουλίας στον Ρήγα.
ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (Χριστίνα Μαθιουλάκη)
Η μικρή κόρη του Στασινόπουλου. Εντελώς διαφορετική από τη Φιλιώ, γι’ αυτό και δεν τα πάνε καλά. Η Βαγγελίτσα είναι ατίθαση, αγαπάει να είναι ελεύθερη και να τρέχει στον κάμπο, καβαλάει άλογα, ποδήλατα, μάντρες και τρελαίνει τη μάνα της με αυτά που κάνει. Όλοι την θεωρούν αγορoκόριτσo και μάταια η Κατερίνη προσπαθεί να την συνετίσει, πώς θα βρει μεγαλώνοντας έναν καλό γαμπρό;
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΡΑΖΙΝΗ (Μελίνα Λεφαντζή)
Η μεγάλη αδερφή του Γρηγόρη. Έφυγε στα 18 της από τον Τύρναβο για να σπουδάσει, ενώ οι γονείς της επέμεναν να παντρευτεί με προξενιό κάποιον που δεν ήθελε. Από τότε την έχουν ξεγράψει και δε θέλουν να μιλάνε για αυτήν.
Στο ρόλο του ΣΤΡΑΤΟΥ ΡΑΖΙΝΗ ο Αδάμ Μπουσδούκος
Γαιοκτήμονας με πολλά στρέμματα. Δυναμικός χαρακτήρας, ανέλαβε τα κτήματα μετά τον θάνατο του πατέρα του και το ίδιο θέλει για τον γιο του, τον Γρηγόρη. Άνθρωπος με κύρος, όλοι τον σέβονται και τον φοβούνται.
Παίζουν: Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Ευγενία Ξυγκόρου, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ηλίας Βαλάσης, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Λίλλυ Μελεμέ, Γεωργία Συφιανού. 
Και για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά, ο Έλληνας πρωταγωνιστής του Φατίχ Ακίν, Αδάμ Μπουσδούκος.

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: