O Max Verstappen ξεκινάει πρώτος στο γαλλικό Grand  Prix

Στις τέσσερις το απόγευμα στην πίστα του Paul Ricard ο Ολλανδός οδηγός  της Red Bull Max Verstappen, ξεκινάει πρώτος . Στη 2η θέση θα βρίσκεται ο  L.Hamilton και στην 3η ο V.Bottas.

Η πίστα του Paul Ricard στη Γαλλία έχει μήκος  5.500 μέτρα . Φέτος προστέθηκε ένα σικέιν στη διάσημη ευθεία Mistral για να περιοριστούν οι υψηλές τελικές ταχύτητες. Έτσι η μία ευθεία γίνονται δύο . Δύο ξεχωριστές ευθείες που το 2018 ήταν μία.

Η πίστα είναι γρήγορη αλλά ισορροπημένη. Η στρατηγική του ενός Pit stop ,είναι μάλλον η πιθανότερη στρατηγική.Η σειρά εκκίνησης είναι Verstappen ( Red Bull) , Hamilton (Mercedes), Bottas (Mercedes, Perez (Red Bull) , Sainz ( Ferrari).

Σε γενικές γραμμές η πίστα θεωρείται  ισορροπημένη και αρκετά γρήγορη. Στον αγώνα της Κυριακής θα χρησιμοποιηθούν οι μεσαίες γόμες της γκάμας Formula 1 ( C2 ως P Zero λευκή/σκληρή, C3 ως P Zero κίτρινη/μέση και C4 ως P Zero κόκκινη/μαλακή). Ίδια επιλογή έγινε και στον τελευταίο αγώνα το 2019.

Η φθορά των ελαστικών στο Paul Ricard είναι γενικά χαμηλή. Η πιο απαιτητική στροφή είναι αυτή με το Νο 13. Κυρίως με τη μεταφορά ενεργειακών φορτίων διαμέσου των ελαστικών. Πρόκειται για τη στροφή Signes στην οποία καταλήγει η ευθεία Mistral.

O Max Verstappen ξεκινάει πρώτος στο γαλλικό Grand  Prix gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: