Χιλιάδες άνδρες ισχυρίζονται ότι απέκτησαν «υπερδυνάμεις» κόβοντας τον… αυνανισμό

Χιλιάδες άνδρες ανά τον κόσμο, μέλη της διαδικτυακής κοινότητας με τον εύγλωττο τίτλο

«NoFap», ισχυρίζονται ότι η ζωή τους έχει βελτιωθεί θεαματικά και ότι πλέον νιώθουν πιο δυνατοί και υγιείς από ποτέ εξαιτίας της απόφασής τους να απαρνηθούν τον αυνανισμό και την πορνογραφία.

Η τεραστια και φυσικά ανδροκρατούμενη κοινότητα του Reddir αριθμεί πλέον πάνω από 200.000 μέλη. Μερικούς από τους άνδρες που συμμετέχουν σε αυτήν την ιδιότυπη «λέσχη» βλέπουν την αποχή από την αυτοικανοποίηση ως ένα τεστ αυτοελέγχου, ενώ άλλοι την χρησιμοποιούν ώστε να απεξαρτηθούν από τον εθισμό τους με την πορνογραφία, ο οποίος ισχυρίζονται ότι τους έχει καταστρέψει τη ζωή.

Όπως εξηγούν πολλοί από αυτούς τους άνδρες, η υπερβολική χρήση π ορνογραφίας (και συνεπώς αυνανισμού) τους έχει καταστήσει ανίκανους «να ερεθιστούν στην πραγματική ζωή». Έτσι, προσπαθούν μέσω της αποχής να πετύχουν μια «επανεκκίνηση» του εγκεφάλου και των σeξουαλικών τους ενστίκτων ώστε να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Δεν λείπουν βέβαια και εκείνοι που πιστεύουν ότι μέσω της αυτοσυγκράτησης και της απεξάρτησης από το σeξ και τον αυνανισμό αποκτούν ένα είδος «υπερδυνάμεων». Σε μια συγκινητική ανάρτηση, ο χρήστης Brohit εξηγεί πώς βρήκε επιτέλους τη γαλήνη στη ζωή του, κόβοντας την αυτοϊκανοποίηση, και πώς κατάφερε με αυτόν τον τρόπο για γίνει μια βελτίωμένη έκδοση του εαυτού του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από 700 μέρες αποχής το μυαλό του είναι πιο καθαρό, έχει αυξημένη αυτοπεποίθηση, πιο συγκεντρωμένη σκέψη και σφύζει από ενέργεια. «Πώς ξέρουμε ότι αυτές οι υπερδυνάμεις δεν είναι φυσιολογικές τάσεις του ανθρώπου, οι οποίες ωστόσο παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση λόγω της εμμονής μας με το σeξ;» διερωτάται ο χρήστης, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να απέχει από την αυτοικανοποίηση για πολύ καιρό ακόμη.

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: