Θρίαμβος για την DS Automobiles και τον Sam Bird στο E-PRIX στη Ρώμη

Η DS Automobiles κατέκτησε την 7η νίκη της στους 40 συνολικά αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Formula E.

Μια ιστορική νίκη σημείωσε ο Sam Bird με την Ομάδα της DS Virgin Racing, στον εναρκτήριο αγώνα της Formula E στη Ρώμη. Αποτέλεσε την 7η νίκη της Ομάδας μέχρι στιγμής, η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τόσο στην κατάταξη των οδηγών, όσο και σε αυτή των ομάδων — κατασκευαστών! Με τη νίκη αυτή, η DS Automobiles, αδιαμφισβήτητα εξαργυρώνει την τεχνογνωσία της στην ηλεκτροκίνηση και καινοτομεί με πρωτοποριακές τεχνολογίες και νέες σχεδιαστικές γραμμές, προσφέροντας κομψότητα και κορυφαία ποιότητα φινιρίσματος που ανταποκρίνεται στις υψηλότερες απαιτήσεις.

Ο Βρετανός Sam Bird έχει συμμετάσχει και στους 40 αγώνες της Formula E που έχουν γίνει έως σήμερα, αντιστάθηκε στην πίεση του Lucas di Grassi ο οποίος φτάνοντας στους τελευταίους γύρους του αγώνα είχε πλησιάσει αρκετά. Ο Felix Rosenqvist που ξεκίνησε από την pole position ενώ είχε τον έλεγχο του αγώνα, εγκατέλειψε με πρόβλημα στην ανάρτηση του πίσω αριστερού τροχού του μονοθεσίου του και ο Sam Bird βρέθηκε στην πρώτη θέση την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Με τη θέα ενός καταπληκτικού πλήθους 30.000 θεατών, ο Bird που ήταν ταχύτατος σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου, κατέκτησε τη νίκη. Από τα δοκιμαστικά φάνηκε πως ο Sam Bird είχε τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει, σε αμφότερες τις κατατακτήριες δοκιμές πραγματοποιώντας με σχετική άνεση το δεύτερο χρόνο — που του εξασφάλιζε και στους δύο αγώνες την εκκίνηση από την πρώτη σειρά.

Ο Alex Tai, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας DS Virgin Racing, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του Sam Bird αλλά και την εξαιρετική λειτουργία της ομάδας, ενώ παράλληλα τόνισε τη σκληρή δουλειά που γίνεται από όλους για να βρίσκεται πάντα η DS Virgin Racing στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Ο επικεφαλής της DS Performance, Xavier Mastelan, από την πλευρά του τόνισε πως η χαρά του για τις επιτυχίες της ομάδας, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όσο αυξάνεται και η απήχηση των αγώνων της Formula E στο κοινό του motorsport παγκοσμίως.

Ο επόμενος αγώνας της Formula E – είναι ο 8ος γύρος — θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 28 Απριλίου και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε την ομάδα της DS Virgin Racing σε μια μάχη «εντός έδρας».

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2018 FIA FORMULA E

E-PRIX ΡΩΜΗΣ (7ΟΣ ΑΓ.)–ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (33 ΓΥΡΟΙ):

 

 1. SAM BIRD, DS VIRGIN RACING (25 ΒΑΘΜΟΙ)
 2. LUCAS DI GRASSI, AUDI SPORT ABT SCHAEFFLER (18 ΒΑΘΜΟΙ)
 3. ANDRE LOTTERER, TECHEETAH, (15 ΒΑΘΜΟΙ)
 4. DANIEL ABT, AUDI SPORT ABT SCHAEFFLER (12 ΒΑΘΜΟΙ)
 5. JEAN ERIC VERGNE, TECHEETAH (10 ΒΑΘΜΟΙ)
 6. SEBASTIEN BUEMI, RENAULT E.DAMS (8 ΒΑΘΜΟΙ)
 7. JEROME D’AMBROSIO, DRAGON (6 ΒΑΘΜΟΙ)
 8. MARO ENGEL, VENTURI FORMULA E (4 ΒΑΘΜΟΙ)
 9. MITCH EVANS, PANASONIC JAGUAR RACING (2 ΒΑΘΜΟΙ)
 10. EDUARO MORTARA, VENTURI FORMULA E (1 ΒΑΘΜΟΣ)

DNF. ALEX LYNN, DS VIRGIN RACING

 

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΔΗΓΩΝ (ΜΕΤΑ ΤΟΝ 7Ο ΑΓΩΝΑ):

 1. JEAN ERIC VERGNE, TECHEETAH, 119 ΒΑΘΜΟΙ
 2. SAM BIRD, DS VIRGIN RACING, 101 ΒΑΘΜΟΙ
 3. FELIX ROSENQVIST, MAHINDRA RACING, 82 ΒΑΘΜΟΙ
 4. SEBASTIEN BUEMI, RENAULT E.DAMS, 60 ΒΑΘΜΟΙ
 5. DANIEL ABT, AUDI SPORT ABT SCHAEFFLER, 50 ΒΑΘΜΟΙ
 6. ALEX LYNN, DS VIRGIN RACING, 17 ΒΑΘΜΟΙ

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ (ΜΕΤΑ ΤΟΝ 7Ο ΑΓΩΝΑ):

 1. TECHEETAH, 152 ΒΑΘΜΟΙ
 2. DS VIRGIN RACING, 118 ΒΑΘΜΟΙ
 3. MAHINDRA RACING, 103 ΒΑΘΜΟΙ
 4. AUDI SPORT ABT SCHAEFFLER, 89 ΒΑΘΜΟΙ
 5. PANASONIC JAGUAR RACING, 88 ΒΑΘΜΟΙ

Θρίαμβος για την DS Automobiles και τον Sam Bird στο E-PRIX στη Ρώμη

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: