5ος γύρος του Π.Π. ABB FIA Formula E: Η Nissan Formula E Team επιστρέφει στην έδρα της για το Tokyo E-Prix

Η δράση για τον 5ο γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E ξεκινά την Παρασκευή 29 Μαρτίου με το Free Practice. Το Σάββατο 30 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί και στη συνέχεια θα γίνει ο αγώνας.

Ο παρθενικός αγώνας της Formula E στην Ιαπωνία θα πραγματοποιηθεί σε μια αστική πίστα μήκους 2.582 χιλιομέτρων που περιβάλλει το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Τόκιο, κοινώς γνωστό ως Tokyo Big Sight. Με 18 στροφές, η πίστα περιλαμβάνει ένα δύσκολο πρώτο τομέα, με πολλές αργές στροφές που ακολουθούνται από τρεις μεγάλες ευθείες, ένας συνδυασμός με όλα τα στοιχεία για έναν εξαιρετικό και απαιτητικό αγώνα, με πιθανότερο προσπέρασμα στις στροφές 10, 15 και 17.

Εκεί στους δρόμους του Τόκιο, η Nissan Formula E Team θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της μιας και η παγκόσμια κεντρική έδρα της εταιρείας βρίσκεται σε μια περιοχή που είναι λιγότερο από μία ώρα από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο όπου θα γίνει ο αγώνας.

Η διοργάνωση σηματοδοτεί τον Γύρο 5 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E 2023/24, με την ομάδα να βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα μετά την εξαιρετική διπλή προσπέραση του Oliver Rowland στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου στο Σάο Πάολο η οποία οδήγησε στο βάθρο τον Βρετανό. Ο Sacha Fenestraz ήταν άτυχος αφού δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς στη Βραζιλία, αλλά επιστρέφει σε οικείο περιβάλλον στο Τόκιο, έχοντας αγωνιστεί στην Ιαπωνία από το 2019 έως το 2022.

Η Nissan Formula E Team θα γιορτάσει την περίσταση με αρκετές ειδικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Τα δύο αυτοκίνητα Nissan e-4ORCE 04 θα φέρουν ένα μοναδικό χρώμα που θα αναδεικνύει το ιαπωνικό DNA περισσότερο από ποτέ, ενώ 3.000 υπάλληλοι, οπαδοί και καλεσμένοι της Nissan θα καθίσουν σε οκτώ κερκίδες αποκλειστικά για την Nissan γύρω από την πίστα. Επιπλέον, πολλά αυτοκίνητα Nissan θα βγουν στην πίστα την ημέρα του αγώνα σε μια επίδειξη διάρκειας 30 λεπτών, με το αυτοκίνητο Nissan Formula E Gen2, το πρωτότυπο Nissan LEAF Nismo RC και το νέο Nissan ARIYA Nismo όλα σε δράση.

Tommaso Volpe, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της ομάδας, Nissan Formula E Team: «Τα δύο τελευταία αγωνιστικά Σαββατοκύριακα ήταν πραγματικά θετικά για την ομάδα. Το να ανέβουμε στο βάθρο τόσο στη Ντιρίγια όσο και στο Σάο Πάολο μας έχει δώσει αυτοπεποίθηση και γνωρίζουμε ότι έχουμε τον ρυθμό που απαιτείται για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το να μπούμε στον εντός έδρας μας αγώνα σε συνέχεια αυτών των εμφανίσεων είναι υπέροχο για το ηθικό της ομάδας και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που θα αγωνιστούμε στο Τόκιο για πρώτη φορά. Με τον αγώνα να βρίσκεται τόσο κοντά στην παγκόσμια έδρα μας, όλοι στη Nissan ανυπομονούν να μας υποστηρίξουν. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E διαδραματίζει βασικό ρόλο στη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση, οπότε το να μπορούμε επιτέλους να αγωνιστούμε μπροστά στο κοινό μας είναι εκπληκτικό. Ονειρευόμασταν ένα E-Prix στην Ιαπωνία εδώ και πολύ καιρό και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έρθει εδώ από τότε που ανακοινώθηκε!

«Θέλουμε να αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για όλη την ομάδα, τους υπαλλήλους και τους οπαδούς μας, γι’ αυτό έχουμε πολλές ειδικές εκδηλώσεις, με επιδείξεις αυτοκινήτων στην πίστα, με τις κερκίδες της Nissan και φυσικά με μια μοναδική εμφάνιση για τον αγώνα. Σχεδιάσαμε τα πάντα με πάθος και ενθουσιασμό για να προσπαθήσουμε να γιορτάσουμε αυτό το ξεχωριστό γεγονός ακόμα και κατά την διάρκεια του αγώνα. Ανυπομονούμε να το ζήσουμε και ελπίζουμε να το αγαπήσουν όλοι όσο κι εμείς!»

Sacha Fenestraz, οδηγός, Nissan Formula E Team: «Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος φυσικά, έκανα μεγάλο μέρος της καριέρας μου στην Ιαπωνία, οπότε η επιστροφή εκεί θα είναι καταπληκτική και ανυπομονώ για τον αγώνα. Ξέρω πόσο καταπληκτικοί και τρελοί είναι οι Ιάπωνες οπαδοί, οπότε αυτό θα το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα και η Formula E πηγαίνουν στην Ιαπωνία, οπότε ανυπομονούμε να δούμε όλη την εκπληκτική υποστήριξη στις κερκίδες. Θα είναι σχεδόν σαν αγώνας στο σπίτι για μένα, η πίστα φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, οπότε είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ και πάλι εδώ!».

Oliver Rowland, οδηγός, Nissan Formula E Team: «Είμαι χαρούμενος που εξασφάλισα άλλο ένα βάθρο στο Σάο Πάολο και θέλω να διατηρήσω αυτή τη θετική φόρμα στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στην Ιαπωνία, πήγα εκεί μερικές φορές στο καρτ και από ό,τι ζήσαμε στο Nismo Festival, η υποδοχή από τους οπαδούς είναι συγκλονιστική, οπότε ανυπομονώ πραγματικά. Όταν υπάρχει αυτό το είδος υποστήριξης, έχουμε επιπλέον ενέργεια για να εστιάσουμε στην πρόκληση, πρέπει να το διαχειριστούμε με ισορροπημένο τρόπο, να μην ενθουσιαζόμαστε πολύ αλλά ούτε και να είμαστε πολύ νευρικοί. Θα είναι ένας τεράστιος αγώνας για την ομάδα και ανυπομονώ να ζήσω την ατμόσφαιρα!».

Η δράση ξεκινά την Παρασκευή 29 Μαρτίου με το Free Practice να ξεκινά στις 16:25 (UTC +9). Το Σάββατο 30 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί στις 10:20 πριν τον αγώνα στις 15:00.

 

5ος γύρος του Π.Π. ABB FIA Formula E: Η Nissan Formula E Team επιστρέφει στην έδρα της για το Tokyo E-Prix gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: