Νικητές στο Ράλλυ της Εσθονίας οι Φινλανδοί Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen

Οι Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen δεν άφησαν κανένα περιθώριο ελπίδας για διεκδίκηση του αγώνα στην Εσθονία από τους αντιπάλους τους. Μάλιστα από τις 21 ειδικές διαδρομές κέρδισαν τις 13. Έκαναν έναν αλάνθαστο αγώνα.

Μετά από 1.364.86 χιλιόμετρα από τα οποία τα 1064.44 ήταν απλές διαδρομές και τα 300.42 ήταν σε 21 ειδικές διαδρομές το πλήρωμα του Toyota GR Yaris Rally Hybrid, έφτασε στον τερματισμό κερδίζοντας με χρόνο 9.14.9 και την Super Stage.

Με +2.1 δευτερόλεπτα διαφορά στην Super Stage, τερμάτισαν δεύτεροι οι Elfyn Evans- Scott Martin. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο με +3.1’’ τερμάτισαν οι εκπληκτικοί Esapekka Lappi- Janne Ferm.

Στη γενική κατάταξη πίσω από τους Rovanpera- Halttunen (τελικός χρόνος 2.36.03.1) τερμάτισαν με διαφορά +52.7 ,οι Βέλγοι Thierry Neuville- Martin Wydaeghe (Hyundai i20N Rally Hybrid) ( χρόνος 2.36.55.8). Στην τρίτη θέση με διαφορά +59.5 τερμάτισαν οι ομόσταυλοι των Βέλγων, Esapekka Lappi- Janne Ferm (2.37.02.6) από την Φινλανδία.

Οι Elfyn Evans- Scott Martin το πάλεψαν μέχρι και την τελευταία ειδική. Τελικά τερμάτισαν στην  4η θέση και δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο.

Εκπληκτικοί ήταν οι Φινλανδοί Teemy Suninen- Mikko Markkula σε όλον τον αγώνα. Η εργοστασιακή ομάδα της Hyundai πρέπει να είναι ικανοποιημένη από την επιλογή του Suninen για τη θέση του αδικοχαμένου C.Breen που σκοτώθηκε στα δοκιμαστικά στο ράλλυ της Κροατίας. Το δίδυμο Suninen- Markkula αν και δεν είχε κάνει χιλιόμετρα με το εργοστασιακό  i20N Rally Hybrid, κινήθηκαν γρήγορα και αλάνθαστα και τερμάτισαν στην 5η θέση της γενικής κατάταξης μπροστά από τους Pierre Louis Loubet- Nikolas Gilsoul και Takamoto Katsuta- Aaron Johnston.

Οι Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja (Ford Puma Rally Hybrid) έκαναν χρόνο 2.42.28.7 τερμάτισαν στην 8η θέση ωστόσο αποθεώθηκαν από τους συμπατριώτες τους.

Οι χρόνοι μετά την SS

Στη βαθμολογία των οδηγών η ψαλίδα άνοιξε ακόμη περισσότερο ανάμεσα στους πρώτους Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen και τους Elfyn Evans- Scott Martin.

Η βαθμολογία των οδηγών

Η βαθμολογία των κατασκευαστών μετά τον αγώνα στην Εσθονία.

Επόμενος αγώνας μετά από δύο εβδομάδες στη Φινλανδία.

 

 

 

 

Νικητές στο Ράλλυ της Εσθονίας οι Φινλανδοί Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: