Ολλανδία: Αρχηγός ακροδεξιού κινήματος έσκισε το Κοράνι έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Χάγη – Δείτε βίντεο

Ένα νέο επεισόδιο, αυτή τη φορά στην Ολλανδία, με ακροδεξιούς να σκίζουν και να καταπατούν αντίτυπο του Κορανίου στη διάρκεια διαδήλωσης, σημειώθηκε την Παρασκευή έξω απο την τουρκική πρεσβεία στη Χάγη.

Πρωταγωνιστής του περιστατικού ήταν ο Έντβιν Βάγκενσβελντ, αρχηγός του ολλανδικού κλάδου του αντι-ισλαμικού κινήματος «Pegida», ο οποίος ξεκίνησε να χοροπηδά πάνω στο ιερό βιβλίο του Ισλάμ και στη συνέχεια το έσκισε. Ο Βάγκενσβελντ, τον οποίο συνόδευαν άλλα δύο άτομα, φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν η φράση «το Ισλάμ δεν είναι καλύτερο από τον Ναζισμό».

Οι ολλανδικές αρχές είχαν καταδικάσει τη συγκεκριμένη διαδήλωση πριν αυτή πραγματοποιηθεί, ωστόσο ξεκαθάριζαν ότι δεν ήταν νομικά δυνατό να την απαγορεύσουν.

Η αστυνομία της Χάγης είχε, στο μεταξύ, αποκλείσει την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται η τουρκική πρεσβεία, εκεί που είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 αντιδιαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι για τις ενέργειες του Βάγκενσβελντ. Κάποιοι, μάλιστα, πέταξαν πέτρες εναντίον του, προκαλώντας την επέμβαση των αστυνομικών.

Όταν ο επικεφαλής της «Pegida» έσκισε τις σελίδες του Κορανίου και, στη συνέχεια, επιχείρησε να φύγει, οι αντιδιαδηλωτές φώναξαν το γνωστό «Αλλάχου Άκμπαρ» και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του, πριν τους σταματήσουν περίπου 20 αστυνομικοί.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: