Τερμάτισαν και οι δύο οδηγοί της DS Penske στο Ε-PRIX του Sao Paulo στη Βραζιλία

Η ζέστη ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισαν οι αγωνιζόμενοι στον 4ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ABB FIA Formula E που πραγματοποιήθηκε στο Sao Paulo στη Βραζιλία.

Επτά εβδομάδες μετά τη διπλή διοργάνωση στη Diriyah (Σαουδική Αραβία), το παγκόσμιο πρωτάθλημα ABB FIA Formula E επέστρεψε το προηγούμενο Σάββατο στο σιρκουί πόλης στους δρόμους του Sao Paulo. Ο αγώνας στη Βραζιλία ξεκίνησε με εξαιρετικό τρόπο για την DS Automobiles: και οι δύο οδηγοί του Γάλλου premium κατασκευαστή προκρίθηκαν στην πρώτη τριάδα. Στην διαδικασία των μονομαχιών, ο Stoffel Vandoorne έχασε την pole position για μόλις δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου στο τέλος μιας από τις πιο σύντομες περιόδους δοκιμαστικών στην ιστορία του πρωταθλήματος ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Περαιτέρω απόδειξη της δεδομένης ταχύτητας του DS E-TENSE FE23 ήρθε από την τρίτη θέση του Jean-Éric Vergne, ακριβώς πίσω από τον ομόσταυλό του.

Στη δεύτερη επίσκεψη του παγκόσμιου πρωταθλήματος ABB FIA Formula E στη Βραζιλία, η ζέστη προκάλεσε πονοκεφάλους σε μηχανικούς και οδηγούς. Η θερμοκρασία στον αέρα ήταν 35 βαθμοί Κελσίου, και στην πίστα ήταν πάνω από 50, οπότε η διαχείριση ενέργειας και η θερμοκρασία της μπαταρίας δημιούργησαν μια πραγματική ανησυχία. Η εναρκτήρια φάση του αγώνα είχε πολύ στρατηγική με άφθονα προσπεράσματα και δύο εμφανίσεις από το Safety Car οι οποίες άλλαξαν κάποια προκαθορισμένα πλάνα.

Ο μοναδικός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του θεσμού, Jean-Éric Vergne, κέρδισε και πάλι σημαντικούς βαθμούς τερματίζοντας στην έβδομη θέση, γεγονός που τον κρατά σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο Γάλλος είναι αυτή τη στιγμή τέταρτος, αν και ισοβαθμεί σε βαθμούς με τον τρίτο οδηγό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο JEV είναι ένας από τους τέσσερις οδηγούς που έχουν κερδίσει βαθμούς και στους τέσσερις αρχικούς γύρους του θεσμού, χάρη στην καλή απόδοση, τόσο από τον ίδιο όσο και από την DS Automobiles.

Τερματίζοντας ακριβώς πίσω από τον ομόσταυλό του, ο Stoffel Vandoorne συγκέντρωσε  επίσης σημαντικούς βαθμούς. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022 ήλπιζε προφανώς για κάτι καλύτερο από την όγδοη θέση, δεδομένου ότι ξεκίνησε από την πρώτη σειρά εκκίνησης, αλλά δυστυχώς αυτό δεν λειτούργησε στη Βραζιλία.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ABB FIA Formula E επιστρέφει σε δράση σε ένα δεκαπενθήμερο, στην πρώτη του επίσκεψη στην Ιαπωνία, με τον αγώνα που θα διεξαχθεί στους δρόμους του Τόκιο το Σάββατο 30 Μαρτίου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ

Eugenio Franzetti, DS Performance Director:

«Ο αγώνας στην Βραζιλία μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Τα πήγαμε καλά στις ελεύθερες δοκιμές και η επίδοσή μας στις κατατακτήριες ήταν εξαιρετική. Στη συνέχεια, στον τελικό του ‘’μονομαχιών’’, η pole position μας ξέφυγε για μόλις δύο χιλιοστά, ενώ το άλλο μας αυτοκίνητο ήταν τρίτο. Μετά από αυτό, ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό ορισμένων άλλων αγωνιζομένων και στο τέλος, ο JEV ήρθε έβδομος και ο Stoffel όγδοος. Αυτό μεταφράζεται βέβαια σε χρήσιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα, αλλά όχι τόσους όσο περιμέναμε μετά τις κατατακτήριες. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάμε καλύτερα στον επόμενο αγώνα στο Τόκιο».

Jean-Eric Vergne, πρωταθλητής Formula E 2018 και 2019:

«Ας είμαστε ειλικρινείς, είμαστε απογοητευμένοι. Είχαμε πολύ καλή επίδοση στις  κατατακτήριες δοκιμές για να παραταχτούμε δεύτεροι και τρίτοι στην εκκίνηση, αλλά στον αγώνα ίσως οι αποφάσεις στρατηγικής μας να μην ήταν οι καλύτερες. Βλέποντας τα θετικά, θα πρέπει να χαρούμε που είμαστε ανταγωνιστικοί στις κατατακτήριες και ότι για άλλη μια φορά κερδίσαμε βαθμούς και με τα δύο μονοθέσια. Ο επόμενος αγώνας είναι μόλις δύο εβδομάδες μακριά και ελπίζω να μπορέσουμε να αντεπιτεθούμε στην Ιαπωνία».

Stoffel Vandoorne, πρωταθλητής Formula E 2022

«Υπήρχαν δύο όψεις για την ομάδα στο Σάο Πάουλο, με μία εξαιρετική εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ ακολούθησε ένας μάλλον πιο δύσκολος αγώνας. Δεδομένου του ρυθμού μας στον έναν γύρο, θα μπορούσαμε να περιμέναμε να τα πάμε καλύτερα από το να τερματίσουμε στην  έβδομη ή όγδοη θέση. Οπότε φυσικά είμαστε απογοητευμένοι που δεν κερδίσαμε περισσότερους βαθμούς. Νομίζω ότι πρέπει να αναλύσουμε τον αγώνα μας και πιστεύω ότι έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτό, ειδικά όσον αφορά τη στρατηγική. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη δουλειά για να έχουμε καλύτερη θέση στον τερματισμό. Γνωρίζοντας αυτό, θα πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς για τον επόμενο γύρο. Το θετικό είναι ότι έχουμε αποδειχθεί πολύ γρήγοροι κάθε φορά στις κατατακτήριες. Είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον και μας δίνει αυτοπεποίθηση για τον επόμενο αγώνα».

Βασικά στοιχεία από τότε που η DS Automobiles συμμετέχει στη Formula E:

  • 109 αγώνες
  • 4 τίτλοι πρωταθλήματος
  • 16 νίκες
  • 48 βάθρα
  • 23 pole positions

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τερμάτισαν και οι δύο οδηγοί της DS Penske στο Ε-PRIX του Sao Paulo στη Βραζιλία gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: