Θεσσαλονίκη: Τα καταστήματα έδωσαν λύση στο πρόβλημα διέλευσης των πεζών!

Εργασίες πραγματοποιούνται από το πρωί στο κέντρο της πόλης με σκοπό την βελτίωση της προσβασιμότητας και της διέλευσης των πεζών. Ένα πρόβλημα που ταλανίζει το κέντρο της πόλης εδώ και πολύ καιρό τελικά έμελλε να λυθεί μέσα από την συνεργασία του δήμου με τα κατά τόπους καταστήματα.

Πιο συγκεκριμένα και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του typosthes.gr από σήμερα το πρωί έχουν ξεκινήσει εργασίες διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου στις συμβολές της Μητροπόλεως με την Καρόλου Ντηλ και με την Κομνηνών. Στα σημεία που αποτελούσαν μέχρι πρότινος χώρους στάθμευσης για μηχανές, πλέον δημιουργείται πεζοδρόμιο ενώ οι χώροι στάθμευσης θα μεταφερθούν βάσει σχεδιασμού σε παρακείμενες οδούς.

Το αξιέπαινο όμως είναι ότι οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται με έξοδα των καταστημάτων! Σε αυτήν την κίνηση συμμετέχουν τα καταστήματα Apallou, Noon, Butler, ARC και Sinatra. Μετά από αίτημα τους προς τον δήμο και την έγκριση του συγκεκριμένου σχεδιασμού από το δημοτικό συμβούλιο, ξεκίνησε σήμερα το έργο που θα δώσει πρωτίστως λύση στο μεγάλο θέμα της διέλευσης των πεζών που δημιουργούνταν στα συγκεκριμένα σημεία λόγω συνωστισμού στις περισσότερες περιπτώσεις. Το εν λόγω έργο θα δώσει την δυνατότητα στα μαγαζιά να διευθετήσουν καλύτερα τους χώρους όπου θα τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα, χώρους τους οποίους ενοικιάζουν από τον δήμο.

Δείτε τις φωτογραφίες του typosthes.gr:

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: