Σολτς: Η Ευρώπη θα συνεργαστεί με τη Ρωσία μετά το τέλος του πολέμου, αλλά αυτή η ώρα είναι μακριά

Η συνεργασία με τη Ρωσία θα είναι και πάλι εφικτή μετά το τέλος του πολέμου, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτή η στιγμή είναι μακριά.

«Η Ρωσία θα παραμείνει η μεγαλύτερη χώρα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου. Είναι λοιπόν σημαντικό να προετοιμαστούμε για αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Σολτς μιλώντας νωρίτερα απόψε σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια της Επιτροπής Οικονομικών Σχέσεων με την Ανατολική Ευρώπη, τόνισε ωστόσο ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι σχέσεις (με τη Ρωσία) συνεχώς περιορίζονται». Αλλά μια Ρωσία «που θα τελειώσει τον πόλεμο και οι πολίτες της θα αγωνίζονται για ένα διαφορετικό μέλλον για τους ίδιους, χρειάζονται επίσης την ευκαιρία να ξεκινήσουν και πάλι την οικονομική συνεργασία σε διαφορετική εποχή», πρόσθεσε. «Μόνο που αυτή η στιγμή δεν είναι τώρα. Τώρα κάνουμε αυστηρότερες τις κυρώσεις», διευκρίνισε ο καγκελάριος.

Αναφερόμενος στον ρόλο του Ρώσου προέδρου, ο κ. Σολτς δήλωσε ακόμη ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «με τον πόλεμό του όχι μόνο κατάστρεψε τις υποδομές, τις πόλεις και τα χωριά στην Ουκρανία, αλλά και πολλές ζωές, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφει και το μέλλον της ίδιας της Ρωσίας, κάτι που θα πρέπει να δικαιολογήσει στη χώρα του και στους δικούς του ανθρώπους». Για να πετύχει τους στόχους της ιμπεριαλιστικής του πολιτικής, ο Ρώσος πρόεδρος «ρίχνει ρουκέτες σε άνδρες και γυναίκες, ηλικιωμένους και παιδιά. Πρόκειται για τη σοβαρότερη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Για αυτό η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Και δεν θα τον κερδίσει», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: