Πολιτική κρίση στο Περού: Στους 5 αυξήθηκαν οι νεκροί στις χθεσινές διαδηλώσεις εναντίον της νέας προέδρου

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Δευτέρα στα νέα επεισόδια που ξέσπασαν στο Περού, στις περιφέρειες Αρεκίπα (νότια) και Τσιντσέρος (νοτιοανατολικά), καθώς συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια οι διαδηλώσεις εναντίον της νέας προέδρου Ντίνας Μπολουάρτε και υπέρ της προκήρυξης εκλογών, αυξάνοντας στους επτά νεκρούς τον απολογισμό των θυμάτων από την Κυριακή, ανέφερε πηγή προσκείμενη στον Συνήγορο του Λαού (σ.σ. Defensoría del Pueblo, ανεξάρτητη δημόσια αρχή αρμόδια για την προστασία των συνταγματικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών) της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Έχουμε καταγράψει επτά θανάτους» από την Κυριακή, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή στο γραφείο του Συνηγόρου.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πορεία που απώθησαν μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας στην Τσιντσέρος, στην περιφέρεια Απουρίμακ, ιδιαίτερη πατρίδα της κυρίας Μπολουάρτε.

Ο πέμπτος θάνατος της ημέρας καταγράφτηκε στην Αρεκίπα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Περού, όπου επενέβη η αστυνομία για να διώξει από το αεροδρόμιο εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν καταλάβει τον διάδρομο αποπροσγειώσεων κι είχαν στήσει φλεγόμενα οδοφράγματα.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr