Σέρρες: «Ήταν ανθρώπινο λάθος» λέει ο πρόεδρος των συντηρητών καυστήρων της περιοχής

Την εκτίμησή του ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος εξέφρασε ο πρόεδρος των συντηρητών καυστήρων Σερρών, Γιώργος Κοτσανπαπάς για το δυστύχημα με θύμα έναν 11χρονο μαθητή.

Ο κ. Κοτσανπαπάς μιλώντας στο Open για τα αίτια του δυστυχήματος, εκτίμησε πως οι δύο υπεύθυνοι της εργασίας, έκαναν ένα λάθος, το οποίο ήταν και το μοιραίο.

«Τα έκαναν σωστά ως ένα σημείο. Ξέχασαν όμως κάτι. Να απομονώσουν τον καυστήρα ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει. Βεβαίως και ήταν ανθρώπινο λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-covo3m3xvpn5)

«Δεν ξέρω αν το συνεργείο ήταν πιστοποιημένο. Κατ’ αρχάς ο εργολάβος είναι μηχανολόγος μηχανικός. Άρα από το νόμο πρέπει να ξέρει να κάνει τα πάντα. Αρα μπορεί να επεμβαίνει όπου θέλει και να κάνει ότι θέλει» πρόσθεσε ο κ. Κοτσανπαπάς.

«Πήγαν να κλείσουν δύο βάνες και να ανοίξουν δύο άλλες. Τίποτα άλλο. Δύο σχολεία είναι με καυστήρες στον Δήμο Σερρών. Το μόνο τους λάθος ήταν ότι δεν απομόνωσαν τον καυστήρα. Ο θερμοστάτης άναψε και έγινε το κακό. Οταν κλείνουμε τις βάνες στον λέβητα θα πρέπει να κλείσουμε τον καυστήρα ώστε να μη μπορεί να ανάψει».

Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για την έκρηξη

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών αφέθηκαν ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου είναι ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κλήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά και σε βάρος τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης (κατά συρροή) και της έκρηξης- όλες εξ αμελείας.

Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών θα αποφανθεί για τις ποινικές τους ευθύνες, όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν αποκλείεται στον φάκελο της δικογραφίας να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: