Συνάντηση Μητσοτάκη-Θεοδωράκη σε θετικό κλίμα παρά τις αναταράξεις στο Ποτάμι

Με τον Σταύρο Θεοδωράκη θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις αναταράξεις που προκλήθηκαν στο Ποτάμι από την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, οι σχέσεις με τον επικεφαλής του Ποταμιού είναι άριστες.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει απαντήσει στις τοποθετήσεις βουλευτών του, που ζητούν συμπόρευση με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι, δεν τον ενδιαφέρει να «αγκαλιαστεί» με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα έχει-εμμέσως πλην σαφώς- πει «όχι» στην προταση της Φώφης Γεννηματά, για τη δημιουργία μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναγνωρίζοντας ότι και το Ποτάμι, όπως και η παράταξή του, διαφωνούν με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, θα ζητήσει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογο μήνυμα αναμένεται να στείλει και στην Φώφη Γεννηματά , με την οποία θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή, τονίζοντας τις διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τις οποίες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως «άβυσσο», αλλά και ότι αυτήν τη στιγμή, κοινός παρανομαστής είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνάντηση ενδέχεται να έχει τις επόμενες μέρες και με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ έχει αποκλειστεί η περίπτωση συνάντησης με τον Πάνο Καμμένο και τον Βασίλη Λεβέντη, αφού αμφότεροι έχουν εκτοξεύσει προσωπικές επιθέσεις κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: