Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ιμάμογλου: Η ποινή δεν συνάδει με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Την ποινή φυλάκισης του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου καταδικάζει με νεότερη ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι βαθιά προβληματισμένες και απογοητευμένες από την ετυμηγορία του τουρκικού δικαστηρίου κατά του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που τον καταδίκασε σε δύο χρόνια και επτά μήνες φυλάκιση και απαγόρευσε την πολιτική δραστηριότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζει προβληματισμό για «την ετυμηγορία του τουρκικού δικαστηρίου» τονίζοντας ότι «η ποινή δεν συνάδει με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών και του κράτους δικαίου».

«Προτρέπουμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις βάσει ποινικών νόμων περί “προσβολής” και να σεβαστεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των Τούρκων πολιτών, μεταξύ άλλων διασφαλίζοντας ένα ανοιχτό περιβάλλον για δημόσιο διάλογο».

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη παρουσία όλων των ηγετών της τουρκικής αντιπολίτευσης για να στηρίξουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της καταδίκης του.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: