Θεσσαλονίκη: «Ο πρωθυπουργός να πει συγγνώμη στην οικογένεια του 16χρονου» λέει ο πρόεδρος των Τσιγγάνων

«Χρειαζόμαστε ψωμί, παιδεία, ελευθερία και όχι ρατσισμό» τόνισε ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Τσιγγάνων, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί στην κηδεία του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Παϊτέρης «είμαστε και εμείς Έλληνες και απαιτούμε από όλη την Ελλάδα, από όλους του πολιτικούς, να μας σεβαστούν γιατί φορολογουμαστε, ψηφίζουμε και εμείς. Έρχεται ο καιρός και θα χρειαστούν την ψήφο μας».



Ο ίδιος τόνισε ότι ζητούν δικαιοσύνη αναφορικά με τον θάνατο του 16χρονου, προσθέτοντας ότι «θα θέλαμε μία συγνώμη από τον πρωθυπουργό προς την οικογένεια αυτή, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σας παρακαλώ πολύ να σταματήσει αυτή η ιστορία που γίνεται με εμάς, κάθε χρόνο να σκοτώνετε ένα μικρό παιδί από πυρά αστυνομικών οι οποίοι είναι υπεύθυνοι μας μας προστατεύουν και όχι να μας σκοτώνουν», τόνισε.


«Η κυβέρνηση και η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του 16χρονου εκλιπόντος» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος βρέθηκε στην κηδεία του ανήλικου Ρομά.

«Αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη. Αυτή θα αποφασίσει και αυτή πρέπει να σεβαστούμε», τόνισε ο κ. Σταμάτης, απαντώντας ουσιαστικά στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Τσιγγάνων.

«Οι κοινότητες των Ρομά έχουν δείξει μια απίστευτη αυτοσυγκράτηση. Η κυβέρνηση και το υπουργείο είναι εδώ πέρα και θα στηρίξει την οικογένεια και, ταυτόχρονα, όλοι μαζί να σπάσουμε τα γκέτο που δημιουργούν στον κοινωνικό αποκλεισμό. Είμαστε σήμερα εδώ να πούμε αντίο σε ένα νέο άνθρωπο. Όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος χάνει όλη η κοινωνία».

«Σήμερα είμαστε όλοι Ρομά», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου

«Σήμερα είμαστε όλοι Ρομά», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, μετά το τέλος της κηδείας που έγινε σήμερα το πρωί στα κοιμητήρια του Ευόσμου.

«Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να αποχαιρετήσουμε τον Κώστα Φραγκούλη, ένα 16χρονο παιδί που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα. Είμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια και να μοιραστούμε το πένθος τους», ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας.

Όπως είπε στη συνέχεια, «είμαστε εδώ και για να δώσουμε ένα μήνυμα ενότητας απέναντι σε φωνές που με επικίνδυνες “κορώνες” προσπαθούν να διχάσουν. Ο θάνατος του Κώστα μόνο ενότητα μπορεί να φέρει. Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και σήμερα είμαστε όλοι Ρομά». 

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: