Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον έχει κερδίσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ μετά την παραίτησή του

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχει κερδίσει πάνω από 1 εκατομμύριο στερλίνες (1,16 εκατ. ευρώ) από τις ομιλίες που έχει εκφωνήσει σε συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις στο εξωτερικό μετά την παραίτησή του τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το μητρώο της Βουλής των Κοινοτήτων στο οποίο οι βουλευτές καταχωρούν τα εισοδήματά τους.

Ο Μπόρις Τζόνσον — ο οποίος διατηρεί τη βουλευτική έδρα και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος να καταχωρεί τα εισοδήματά του στο συγκεκριμένο μητρώο — έχει ταξιδέψει τους τελευταίους μήνες σε ΗΠΑ, Πορτογαλία και Ινδία για να συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια.

Η αμοιβή του για κάθε μία από αυτές τις ομιλίες κυμάνθηκε μεταξύ 250.000 και 322.000 ευρώ, σύμφωνα το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο Τζόνσον αποχώρησε από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ τον Σεπτέμβριο, αφού υποχρεώθηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν.

Προσπάθησε να επιστρέψει στην εξουσία μετά την παραίτηση της διαδόχου του, της Λιζ Τρας, αλλά τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ανέλαβε την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Ο Τζόνσον φρόντισε πάντως να μην κλείσει «πόρτες», γνωρίζοντας ότι παραμένει δημοφιλής στους κόλπους των Τόρις και ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πολύ πιθανό να διεκδικήσει στο μέλλον την επιστροφή του στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: