Σταφιδόψωμο !!!



ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Αλευρι Δυνατο 500γρ

Αλεύρι Μαλακό 500γρ

Μαγιά 40γρ νωπή

Ζάχαρη 100γρ

Βούτυρο 50γρ

Σταφίδα 500γρ

Νερό 500γρ

Κανέλα 1κ.γ.

Γαρύφαλλο

Μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ξεκινάμε το ζύμωμα με το αλεύρι, το νερό, την μαγιά

την ζάχαρη, και το βούτυρο. Για περίπου 4λ στην αργή

ταχύτητα και μόλις αρχίζει να δένει το ζυμάρι προσθέτουμε

τα μυρωδικά μας, κανέλα σίγουρα, τα άλλα προαιρετικά,

και μόλις τα απορροφήσει το ζυμάρι προσθέτουμε την σταφίδα

και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 3λ στην γρήγορη ταχύτητα.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20λ και πλάθουμε σε φιτίλια

τα βουτάμε στο σουσάμι τα αφήνουμε για ξεκούραση για 30λ,

και κρατάμε τις δυο άκρες και τα γυρίζουμε σε σαλιγκάρι,

τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολιτικό χαρτί, αφήνουμε να

γίνουν για 40λ και φουρνίζουμε στους 200β για 25λ.

Καλή σας επιτυχία!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή από τον φίλο Αρτοποιεία και Συνταγές

(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: