Νομική Σχολή Αθηνών: Τελεί υπό κατάληψη – Στις 32 οι προσαγωγές

Η Νομική Σχολή Αθηνών τελεί υπό κατάληψη από αργά το βράδυ της Τρίτης, λίγη ώρα μετά τη λήξη των επεισοδιών στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προήλθε από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ομάδα ατόμων αμέσως μετά το τέλος της πορείας κατέλαβε το κτίριο της Νομικής Σχολής που στεγάζεται επί της οδού Σόλωνος.

Συνολικά συγκεντρώθηκε ομάδα ατόμων μπροστά από το ακαδημαϊκό ίδρυμα, από τους οποίους έχουν προσαχθεί συνολικά 32  από αστυνομικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα  άγνωστα άτομα έστησαν οδοφράγματα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ), ενώ δεν δίστασαν να πέταξουν και διάφορα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην Πατησίων, η οποία έχει αποκατασταθεί έως αυτή την ώρα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«1.Την 12.00 ώρα σήμερα (Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022), μετά από κάλεσμα συλλογικοτήτων με σκοπό την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών, συγκεντρώθηκαν έμπροσθεν του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην οδό Σόλωνος (25) άτομα, τα οποία προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

2.Παράλληλα και την ίδια περίπου ώρα, άλλη ομάδα ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην οδό Πατησίων και τοποθέτησε κάδους και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, στα οποία έβαλαν φωτιά, διακόπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα ανωτέρω άτομα εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών με ρίψεις φωτοβολίδων, πετρών και άλλων αντικειμένων. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση των αναγκαίων μέσων και η προαναφερόμενη ομάδα εισήλθε εντός του Πανεπιστημίου.

Το οδόστρωμα καθαρίστηκε από τα αντικείμενα και η οδός Πατησίων αποδόθηκε στην κυκλοφορία».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: