Πέθανε στη Νάξο και βρήκαν στο σπίτι του δεκάδες αρχαιότητες

Με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου, το τοπικό αστυνομικό τμήμα ερευνά πώς βρέθηκαν δεκάδες αρχαιότητες στο σπίτι ενός Γερμανού καλλιτέχνη που κατοικούσε μόνιμα στο νησί τα τελευταία χρόνια και έφυγε από τη ζωή ξαφνικά σε ηλικία 84 χρόνων, στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι γείτονες του Klaus Pfeiffer είχαν ανησυχήσει επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις τους ούτε άνοιγε την πόρτα του και ειδοποίησαν τον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να ανοίξουν με τη βοήθεια κλειδαρά. Όταν έγινε αυτό, ο 84χρονος Γερμανός βρέθηκε νεκρός χωρίς να υπάρχουν ίχνη εγκληματικής ενέργειας ή αυτοχειρίας.


Ωστόσο, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι 48 μαρμάρινα, πήλινα και χάλκινα αντικείμενα και 215 νομίσματα, τα οποία εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων που γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου. Όλα κατασχέθηκαν για να χρονολογηθούν, να αξιολογηθούν και να εκτιμηθεί η ακριβής προέλευσή τους.

Σύμφωνα με το naxostimes.gr, το σπίτι του Γερμανού στο Κάστρο της Χώρας σφραγίστηκε και φυλάσσεται από αστυνομικούς, καθώς μέσα υπάρχουν και γλυπτά -κυρίως- έργα του Klaus Pfeiffer, η τύχη των οποίων θα κριθεί όταν ανοιχτεί η διαθήκη που άφησε ο Γερμανός καλλιτέχνης, πράγμα που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: