Πακιστανός επιχειρηματίας στο κύκλωμα που άδειαζε λογαριασμούς

Χλιδάτη ζωή έκανε ένας 37χρονος Πακιστανός ο οποίος συνελήφθη στο Ηράκλειο με την κατηγορία ότι είχε κομβικό ρόλο στο κύκλωμα που υφάρπαζε μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών και έχει ήδη πάρει προθεσμία από τον ανακριτή για την ερχόμενη Πέμπτη ώστε να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο 37χρονος αλλοδαπός, που ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Κρήτη, είναι ιδιοκτήτης πολλών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα εύπορος, ενώ σύμφωνα με το Cretalive οδηγούσε και ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις επιχειρήσεις του για να εξακριβώσουν αν τις χρησιμοποιούσε και για να «ξεπλένει» τα παράνομη έσοδα του κυκλώματος.

Στο μεταξύ, έρχονται στο φως λεπτομέρειες και για τον 48χρονο άστεγο που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα ως «αχυράνθρωπο» και είναι ο μόνος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος στην απολογία του, τον είχε πλησιάσει στην Αθήνα ένας λογιστής και του είχε προτείνει να εμφανίζεται ως διαχειριστής επιχειρήσεων με μηνιαίο «μισθό» 150 ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», φέρεται να έχει συμμετοχή σε 52 εταιρείες, οι 41 εκ των οποίων «στήθηκαν» μέσα σε ένα μήνα, τον Σεπτέμβριο του 2020 και σε 49 από αυτές εμφανίζεται να έχει ποσοστό 100%!

Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί έξι άτομα. Μία γυναίκα το Σάββατο και πέντε άνδρες την Δευτέρα. Εκτός από τον 48χρονο, οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ σε δυο επιβλήθηκε επιπλέον εγγύηση ύψους 10.000 και 5.000 ευρώ.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: