Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για τους κεραυνούς – Πάνω από 50 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν τεθεί σε επιφυλακή λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που αναμένεται τις επόμενες ώρες — Έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις συστάσεις

Τουλάχιστον 54 πυρκαγιές ξέσπασαν μόνο το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ο οποίος επέστησε την προσοχή και στους κεραυνούς που αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Τις τελευταίες ώρες, όπως προειδοποίησε, υπάρχει έντονη κεραυνική δραστηριότητα, η οποία θα ενταθεί τις επόμενες ώρες, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η δραστηριότητα είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν πυρκαγιές όπως στην Περαχώρα Λουτρακίου που εκδηλώθηκε στις 15:17 της Δευτέρας και οριοθετήθηκε σε μιάμιση ώρα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν τεθεί σε επιφυλακή, είπε ο κ. Αρτοποιός και έκανε έκκληση στους πολίτες να ακολουθήσουν τις συστάσεις που υπάρχουν. Πρόσθεσε ότι όσο προχωράμε στο καλοκαίρι οι πυρκαγιές θα είναι περισσότερες και πιο δύσκολες «και για αυτό θέλουμε δίπλα μας τον κάθε πολίτη».

Σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, τις τελευταίες τρεις ημέρες το Πυροσβεστικό Σώμα και όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν 157 πυρκαγιές, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η πυρκαγιά στην Ανω Γλυφάδα το Σάββατο ήταν δύσκολη, είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος καιο τόνισε ότι προκάλεσε υλικές ζημιές.

Αναφέρθηκε ακόμη στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αρτέμιδα το μεσημέρι της Δευτέρας στα όρια αστικού ιστού και δασικής έκτασης. Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα, χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: