Ράιαν Λόχτε: Στην Αθήνα ο αμφιλεγόμενος σούπερ σταρ της κολύμβησης

Το βράδυ του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου στο Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ ο Ράιαν Λόχτε, ο σούπερ σταρ των 12 Ολυμπιακών μεταλλίων και των εκατοντάδων διακρίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, έπεσε στο νερό, κατ’ ουσίαν για να θυμίσει σε όλους τους παρισταμένους ποιος πραγματικά είναι. Ο Λόχτε βρέθηκε στην Αθήνα για μερικές ημέρες ως προσκεκλημένος από την ελληνική αντιπροσωπεία της αμερικανικής εταιρείας κολυμβητικών ειδών TYR. Και, τυπικά, επρόκειτο να κολυμπήσει 2-3 φορές, αλλά οπωσδήποτε σε μια κούρσα 50 μ. ύπτιο.

Η συμμετοχή του Λόχτε αλλά και του «διαδόχου» του στην αμερικανική κολύμβηση, του 23χρονου Μίχαελ Άντριου, μαζί με κάποιους από τους καλύτερους Έλληνες κολυμβητές, όπως τον πρωταθλητή Ευρώπης Απόστολο Χρήστου, προσέδωσε ξεχωριστή λάμψη στη συγκεκριμένη κούρσα. Η προσμονή δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη για τα 50 μ. ύπτιο, το «star event», την κορωνίδα στο πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Τροπαίου Κολύμβησης που διοργάνωσε ο Παναθηναϊκός με τη χορηγία της TYR.




Μόλις, λοιπόν, δόθηκε το σήμα για την εκκίνηση της κούρσας, οι κριτές, το κοινό και όλοι όσοι βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Κολύμβησης Αθηνών το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, δεν είδαν ποτέ τον Λόχτε να κολυμπάει ύπτιο. Διότι ο ίδιος αποφάσισε να κάνει τη διαφορά, αγνοώντας παγερά τους κανονισμούς του αγωνίσματος που ορίζουν ότι η υποβρύχια κίνηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15 μέτρα.

Ο Ράιαν Λόχτε απλώς έπεσε στη μία άκρη και βγήκε στην άλλην. Κάλυψε ολόκληρη την προβλεπόμενη απόσταση υποβρυχίως, χωρίς να κάνει ούτε μισή χεριά, χωρίς να πάρει ούτε μία ανάσα. Προφανώς ακυρώθηκε, αλλά αυτό ήταν το τελευταίο που τον ενδιέφερε. Διότι στα 38 του χρόνια και έχοντας πλέον αποσυρθεί κατ’ ουσίαν από τον πρωταθλητισμό, ο Λόχτε μπορεί να κάνει ό,τι θέλει -δηλαδή αυτό που έκανε πάντα, αλλά τώρα πια με αρκετά διαφορετικό τρόπο.

Αυτή η ανορθόδοξη, προκλητικά παράτυπη πλην αξιομνημόνευτη εμφάνιση, ήταν μόλις η δεύτερη εν Αθήναις στη σταδιοδρομία του Ryan Lochte. Η πρώτη φορά που ήρθε στην Ελλάδα ήταν το 2004, κάνοντας το ντεμπούτο του σε ολυμπιακή διοργάνωση. Ο τότε 20χρονος Λόχτε είχε κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4×200 ελεύθερο και ένα αργυρό στη μικτή 200 μ.



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: