Εθνική Πινακοθήκη: «Μάστορα ο Πικάσο που πάει;» – Το «γλίστρημα» του εμβληματικού πίνακα θέμα και στο BBC

Δεν έχουν σταματημό τα σχόλια στο twitter για την τουλάχιστον ατυχή στιγμή που κατά την παρουσίαση της εξιχνίασης της «κλοπής του αιώμα» στην Εθνική Πινακοθήκη ο πίνακας που ο σπουδαίος ζωγράφος είχε δωρίσει στην Ελλάδα βρέθηκε στο πάτωμα — «Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε με έναν πίνακα του Πικάσο είναι να τον ρίξετε — ειδικά όταν έχει ανακτηθεί μετά από εννέα χρόνια» σημειώνει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο

Το «γλίστρημα»  του εμβληματικού πίνακα του Πικάσο κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις καθώς σχολιάστηκε ακόμα και από το BBC. Μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα βρίσκεται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του βρετανικού δικτύου. 


«Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε με έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο είναι να τον ρίξετε — ειδικά όταν έχει ανακτηθεί μετά από εννέα χρόνια», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα του BBC. Ακόμη το δημοσίευμα αναφέρει ότι το «Γυναικείο Κεφάλι» του Πικάσο και ο «Ανεμόμυλος» του Μοντριάν κλάπηκαν από την Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας.

«Τα ανακτημένα έργα τέχνης παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη όταν συνέβη αυτό», σημειώνει το BBC ενώ παραθέτει βίντεο από το «γλίστριμα» του πίνακα.

Υπενθυμίζεται πως το ατυχές συμβάν σημειώθηκε όταν ο άνθρωπος που μετέφερε τους δύο πίνακες τους τοποθέτησε πάνω σε έναν πάγκο. Το «Γυναικείο Κεφάλι» δεν τοποθετήθηκε καλά με αποτέλεσμα να πέσει κάτω. 

Στο μεταξύ από χθες οι χρήστες των social media και ειδικότερα του Twitter σχολιάζουν με τον δικό τους χιομοριστικό τρόπο το «γλίστριμα» του πίνακα. Μάλιστα δημιούργησαν το χάσταγκ #Πικάσο το οποίο είναι πρώτο trend στο Twitter με πάνω από 7.000 tweets.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: