Φάρμακα: Νέα καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας για μειωμένες ποσότητες από 4 εταιρίες

Άλλες 4 φαρμακευτικές εταιρίες, πολυεθνικές και ελληνικές, αναμένεται να βρεθούν στο μικροσκόπιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά τη νέα καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων (ΠΣΦ) για τις μειωμένες ποσότητες φαρμάκων που διαθέτουν στην ελληνική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΣΦ πριν από τρεις εβδομάδες είχε αποστείλει στο Υπουργείο Υγείας αναφορά σύμφωνα με την οποία 5 πολυεθνικές εταιρείες φέρεται ότι εισάγουν μικρότερες ποσότητες στην Ελληνική επικράτεια από όσες απαιτούνται για την κάλυψη του πληθυσμού. Ο υπουργός, κ. Θάνος Πλεύρης είχε δώσει άμεσα εντολή στον αρμόδιο φορέα, ΕΟΦ να διερευνηθεί η καταγγελία και σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό να επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών στις συγκεκριμένες εταιρίες.

Με τη σημερινή αναφορά, κατά πληροφορίες, καταγγέλλονται για την ίδια πρακτική θυγατρικές αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιριών καθώς και ελληνική εταιρία. Ανάμεσα στα σκευάσματα τα οποία διακινούν αλλά με μείωση των ποσοτήτων τους τους τελευταίους μήνες, υπάρχουν φάρμακα για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, αναντικατάστατα ψυχιατρικά φάρμακα, καθώς και σκευάσματα δερματολογικά, για παθήσεις του πεπτικού και του κυκλοφορικού.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκών ζητούν επίσης από τον Υπουργό Υγείας να τους ενημερώσει για την έκβαση της έρευνας του ΕΟΦ επί της προηγούμενης καταγγελίας τους.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: