Σ” αυτήν την ηλικία οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν καλά με το σώμα τους

Μια βρετανική εταιρεία ρούχων, η M&Co πρόσφατα πραγματοποίησε μια έρευνα σε δείγμα 1.300 γυναικών όλων των ηλικιών προκειμένου να βγάλει κάποια συμπεράσματα σχετικά με τις προτιμήσεις τους στα μαγιό.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της έρευνας ήταν οι απαντήσεις στην ερώτηση «Σε ποια ηλικία νιώθατε περισσότερη αυτοπεποίθηση φορώντας το μαγιό σας;» και, σύμφωνα με τα στοιχεία, η μερίδα των γυναικών που αξιολόγησαν την αυτοπεποίθηση τους σε υψηλά επιπέδα, και συγκεκριμένα 6 στα 10, ήταν οι γυναίκες του ηλικιακού γκρουπ 65-74(!).

Η έρευνα έδειξε έπίσης ότι όσο οι γυναίκες μεγαλώνουν σε ηλικία, τόσο λιγότερο τους απασχολεί να έχουν το «τέλειο σώμα για παραλία» αφού, όπως υποστήριξαν, «υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή».

Τα ευρήματα της πρόσφατης αυτής έρευνας σχετίζονται άμεσα με μια προηγούμενη μελέτη σχετικά με δίπτυχο «Ηλικία-Αυτοπεποίθηση». Το 2014, σε έρευνα της αμερικανικής εταιρείας Gallup, καταγράφηκε ότι τα 2/3 των συμμετεχόντων ένιωθαν τη λιγότερη αυτοπεποιθηση κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας, δηλαδή από 35 έως 64. Βέβαια, τότε ακόμα δεν ήξεραν ότι τα καλύτερα (χρόνια) έρχονται!

 

Πηγή: bovary.gr

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: