Προειδοποίηση Μοσκοβισί: Όχι σε μονομερείς ενέργειες, να αποφύγουμε τα περσινά…

Προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση να μην προβεί σε μονομερείς νομοθετικές ενέργειες απευθύνει ο επίτροπος Οικονομικών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ο Πιερ Μοσκοβισί, ερωτάται για την απόφαση της Αθήνας να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες χωρίς να έχει λάβει την σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Ο κ. Μοσκοβισί απαντά ότι όλες τις πλευρές πρέπει να επιδείξουν την απαιτούμενη ψυχραιμία, επισημαίνοντας ότι η Κομισιόν επιχειρεί να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο. Τονίζει την ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, λέγοντας μάλιστα ότι αυτό είναι εφικτό να συμβεί μέσα στον Απρίλιο, με λίγη καλή θέληση και εργασία.

Ο επίτροπος κλείνει την δήλωση του τονίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί η επανάληψη των τραγικών γεγονότων του περασμένου καλοκαιριού και ένα Grexit, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι είναι δυνατόν να ξεπεραστεί αυτός ο κίνδυνος.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι «η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο τόσο στη φορολογία, όσο και στο ασφαλιστικό, αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις», παρ’ ότι δεν έχει «κλείσει» η συμφωνία. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι η σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον αποτελεί μία καλή ευκαιρία, προκειμένου να συζητηθούν η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και το θέμα του χρέους.

Επανέλαβε ότι η παρουσία του ΔΝΤ αποτελεί προϋπόθεση για τη συμφωνία: «Η Επιτροπή θεωρεί ότι δεν απέχουμε πολύ, το ΔΝΤ έχει άλλη άποψη, εύχομαι οι δύο αυτές απόψεις να συγκλίνουν και θα συγκλίνουν από τη στιγμή που θα έχουμε στατιστικά δεδομένα για την Ελλάδα. Θα αποδεχτούμε και θα μοιραστούμε τον αντικειμενικό στόχο της ελάφρυνσης του χρέους από τη στιγμή που οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιηθούν».

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: