Οι πιο απογοητευμένοι στην Ευρώπη οι νέοι στην Ελλάδα

Οι Έλληνες νέοι είναι οι πλέον απαισιόδοξοι στην Ευρώπη, θεωρώντας πως η ζωή τους θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο και θα είναι χειρότερη από αυτή των γονιών τους.

Αυτό έδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το YouGov για λογαριασμό του Ινστιτούτου TUI σε νέους επτά χωρών, ηλικίας 16 έως 26 ετών. Ωστόσο, οι νέοι στην Ελλάδα δεν είναι οι μόνοι απογοητευμένοι στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στις οικονομικές προοπτικές και την προσωπική τους ευημερία, πιστεύουν πως θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και στην Ιταλία (58%), τη Βρετανία (58%), τη Γαλλία (55%) και την Ισπανία (54%). Μέχρι και στη Γερμανία, όπου η οικονομία παρουσιάζει άνοδο τα τελευταία χρόνια, το 33% των νέων βλέπει με σκεπτικισμό το προσωπικό του επαγγελματικό μέλλον.

Στον αντίποδα, η μόνη χώρα που οι νέοι είναι αισιόδοξοι για το μέλλον είναι η Πολωνία. Το 47% των νέων νιώθουν σίγουροι ότι το αύριο τους επιφυλάσσει μια πολύ καλύτερη ζωή από αυτή των γονιών τους, πεποίθηση που υποστηρίζεται από τον ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων ετών. Το 55% των Πολωνών νέων είναι σίγουροι πως η οικονομική τους κατάσταση θα βελτιωθεί την επόμενη διετία.

Ερωτηθέντες εάν η οικονομική τους κατάσταση θα γίνει πιο ευνοϊκή μέσα στη διετία που έρχεται, το 47% των Ισπανών ερωτηθέντων, το 44% των Ιταλών και το 48% των Γερμανών είναι αισοόδοξοι. Στην Ελλάδα μόνο το 29% των νέων πιστεύει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, ενώ το 11% ότι θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: