Βίντεο: Κοινή άσκηση έρευνας – διάσωσης Κύπρου – ΗΠΑ

Άσκηση αεροναυτικών δυνάμεων έρευνας και διάσωσης, της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ, με την κωδική ονομασία «CYPUSA 01/22» διεξήχθη χθες σε θαλάσσια περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ και περιελάμβανε σενάρια ημέρας και νύκτας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, στην άσκηση συμμετείχαν ένα ελικόπτερο «ΜΗ-60S» του Αμερικανικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας της Κύπρου, μία άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, το παράκτιο περιπολικό «Τομάκης» της Διοίκησης Ναυτικού, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.


Τον επιχειρησιακό έλεγχο και συντονισμό των μέσων, που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας.

Η εν λόγω άσκηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ σε θέματα που σχετίζονται με την έρευνα και διάσωση και γενικότερα τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: