Βρετανία: Η νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ ζήτησε συγγνώμη για ρατσιστικά σχόλια σε δεξίωση για θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Η νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, συναντήθηκε με την επικεφαλής μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για να της εκφράσει την ειλικρινή συγγνώμη της για τα σχόλια που έκανε για τη φυλή και την εθνικότητά της σε μια επίσημη δεξίωση των ανακτόρων, τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το Μπάκιγχαμ.

Η Σούζαν Χάσεϊ απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά της στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας αφού ρώτησε επίμονα τη μαύρη Ενγκόζι Φουλάνι από πού κατάγεται. Η Φουλάνι γεννήθηκε στη Βρετανία και εργάζεται για μια ομάδα στήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

«Η Λαίδη Σούζαν δεσμεύτηκε να εμβαθύνει την επίγνωσή της για αυτά τα ευαίσθητα θέματα και είναι ευγνώμων που της δόθηκε η ευκαιρία να μάθει περισσότερο για τα ζητήματα αυτά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η κυρία Φουλάνι, η οποία έγινε άδικα στόχος της πιο αποτρόπαιας κακοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού, αποδέχτηκε τη συγγνώμη και εκτιμά ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση», προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ — ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: