O πιο καθαρός κινητήρας πετρελαίου που ανακοίνωσε η Mazda είναι ο e-Skyactiv D

Για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών που θέλουν συνδυασμό αποδοτικότητας και οδήγησης μεγάλων αποστάσεων μαζί με μεγάλη ικανότητα ρυμούλκησης η Mazda παρουσίασε έναν ολοκαίνουργιο εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα πετρελαίου 3.3 λίτρων.

Η στρατηγική ικανοποίησης πολλαπλών λύσεων της εταιρείας προσφέρει διαφορετικά προϊόντα και τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των πιο αποτελεσματικών κινητήρων εσωτερικής καύσης, καθώς και μεγάλης γκάμας ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης, πάντα με τις χαμηλότερες δυνατές εκπομπές – ώστε να ανταποκρίνεται παράλληλα και στις ανάγκες της κοινωνίας για βιωσιμότητα.

Ο νέος ολοκαίνουργιος εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας πετρελαίου e-Skyactiv D 3,3 λίτρων θα βγαίνει σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η μία θα αποδίδει 200 PS/147kW και η δεύτερη 254 PS/187kW. Το αυτοκίνητο που θα εφοδιάζεται με το νέο κινητήρα είναι το  Mazda CX-60 e-Skyactiv D.

Οι γιαπωνέζοι αρχικά παρουσίασαν το καινούργιο Mazda CX-60 PHEV και στη συνέχεια το νέο ισχυρό καθαρό και αποδοτικό e-Skyactiv D κινητήρα πετρελαίου.

Μπορεί να απορείτε για ποιο λόγο η Mazda επένδυσε σε έναν κινητήρα πετρελαίου ενώ όλες οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες  καταργούν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και ασχολούνται αποκλειστικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εδώ είναι η διαφορά σκέψης . Η προσφορά της Mazda σε ένα άλλο κοινό που συνεχίζει να επιλέγει δυνατούς κινητήρες.

Το σύστημα κίνησης πετρελαίου είναι μια πρωτοπορία για τη Mazda, καθώς πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα πετρελαίου e-Skyactiv D 3,3 λίτρων. Καινοτόμος με ανεπτυγμένες τεχνολογίες καύσης, κάνει τη νέα e-Skyactiv D μονάδα τον πιο καθαρό κινητήρα πετρελαίου  στον κόσμο και η ιαπωνική μάρκα είναι σίγουρη ότι θα υπερβεί και θα ικανοποιεί όλους τους επερχόμενους κανονισμούς/ περιορισμούς εκπομπών που μπορούν να εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον.

Το νέο αυτό σύστημα έχει αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας το concept “right sizing” το οποίο βελτιστοποιεί τον κυβισμό, καθώς και την απόδοση της καύσης και της ισχύος.

Ο νέος κινητήρας 3,283 cc- με κατά μήκος εγκατεστημένο κοινό σύστημα ηλεκτρικού άμεσου ψεκασμού-  εξακύλινδρη e-Skyactiv D μονάδα, θα διατίθεται σε δύο επιλογές εκπομπών- 200PS/147kW πίσω κίνησης και 254PS/ 187kW με το Mazda i-Activ AWD (all-wheel drive).

Ο 254PS/187kW e-Skyactiv προσφέρει εντυπωσιακή απόδοση, επιτυγχάνοντας ταχύτητες από 0-100km/h μέσα σε μόνο 7.4 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 219km/h, αποδίδοντας μία μέση WLTP κατανάλωση καυσίμων 4.7 Ι/100km και μόνο 129g/km εκπομπές CO2, ενώ η έκδοση 200PS/147kW αποδίδει μία μέση WLTP κατανάλωση καυσίμων 4.7 l/100 km και μόνο 123 g/km εκπομπές CO2.

Συμπεριλαμβανομένου του καινούργιου 48Volt M Hybrid Boost system, ο νέος κινητήρας πετρελαίου  συνδυάζει την υψηλή απόδοση με την εξαιρετική οικονομία καυσίμων.

Με το καινοτόμο σύστημα και την ανεπτυγμένη τεχνολογία ανάφλεξης -DCPCI (Distribution-Controlled Partially Premixed Compression Ignition)- βελτιώνει ακόμα περισσότερο την απόδοση του κινητήρα, τις εκπομπές και την οικονομία των καυσίμων, επιτυγχάνοντας θερμική απόδοση πάνω από 40%.

Αυτές οι δύο τεχνολογίες συνεισφέρουν σημαντικά στην εξαιρετική οδική εμπειρία του CX-60, τη δυναμική αίσθηση οδήγησης και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμων και εκπομπών.

Η έκδοση εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα παράγει λιγότερες δονήσεις, χάρη στη χαρακτηριστική του «τέλεια ισορροπία», για μια ομαλή και ήσυχη οδήγηση, ενώ παράγει ένα καθαρό και ελκυστικό ήχο εξάτμισης. Η υψηλή ροπή του κινητήρα δίνει στο CX-60 ικανότητα ρυμούλκησης βάρους μέχρι 2,500kg. Ως αποτέλεσμα της απλής του δομής, το βάρος του κινητήρα είναι παρόμοιο με αυτό του 2.2 λίτρων Mazda Skyactiv D τετρακύλινδρου κινητήρα πετρελαίου, μειώνοντας τη διαφορά στη διαχείριση της ισορροπίας.

Ένας εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας 3.0 λίτρων βενζίνης E-Skyactiv θα ενταχθεί στο e-Skyactiv D και e-Skyactiv PHEV για να ολοκληρώσει τη σειρά παραγωγής του CX-60, προσφέροντας στους πελάτες ένα εύρος τεχνολογικά ανεπτυγμένων επιλογών, υψηλά αποδοτικών κινητήρων, που ξεχωρίζουν με το εξαιρετικό επίπεδο κατασκευής και on-board τεχνολογίας που προσφέρει η γκάμα του CX-60.

 

O πιο καθαρός κινητήρας πετρελαίου που ανακοίνωσε η Mazda είναι ο e-Skyactiv D gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: