F1: Στις 10 ξεκινάει το 5ο Grand Prix στη Shanghai

Στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος ξεκινάει ο 5ος αγώνας της F1 για τη φετινή χρονιά. Τον αγώνα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε live μόνο αν είστε συνδρομητής του Ant1+ η του F1 TV Pro. Διαφορετικά τον αγώνα θα τον δείξει μαγνητοσκοπημένο το ελεύθερο κανάλι του Ant1 στις 16.30 το απόγευμα.

Χθες ο Max Verstappen αποθεώθηκε δύο φορές στο International Circuit Shanghai. Η πρώτη ήταν τα ξημερώματα όταν κέρδισε το Sprint Race και η δεύτερη όταν λίγες ώρες αργότερα κέρδισε την 5η συνεχόμενη Pole Position για το 2024. Ο Ολλανδός κέρδισε την 100η Pole Position για την Red Bull και η ομάδα που έχει έδρα την Αυστρία απέδειξε ότι η RB20 είναι το πιο γρήγορο μονοθέσιο.

Λίγο πριν ξεκινήσει χθες την 3η προσπάθεια, ο Christian Horner, το αφεντικό της Red Bull, έσκυψε και του είπε:

« Αν κερδίσεις σήμερα της Pole Position, θα είναι το «100» ο καλύτερος αριθμός για την ομάδα». Ο Max του είπε ότι αυτό του αρέσει και θα το προσπαθήσει.

Οι Κινέζοι έδωσαν χρώμα στις κερκίδες

Η RB20, το μονοθέσιο του Max Verstappen. Δεν πιάνεται. Για να καταλάβετε πόσο γρήγορο είναι, θα σας θυμίσω τι είπε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton. O Verstappen ξεκίνησε από την 4η θέση. Κατάφερε να περάσει και τους τρείς πιλότους που ήταν μπροστά του. Όταν πέρασε τον Hamilton απομακρύνθηκε και τερμάτισε πρώτος με διαφορά των 13 δευτερολέπτων.

Και όλα αυτά μέσα σε 19 γύρους. Ο Lewis Hamilton, από τους πιο έμπειρους πιλότους, δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Τον Max τον έχασε από μπροστά του.

Η σειρά εκκίνησης στα κινέζικα

Η σειρά εκκίνησης

Σήμερα στην πίστα στην Shanghai, μήκους 5.451 km οι πιλότοι θα καλύψουν σε 56 γύρους 305.066 km. Η Red Bull έχει κάνει το 1-2 και λογικό είναι ο Sergio Perez να υποστηρίξει στην εκκίνηση τον Ολλανδό «ομόσταυλό» του.

 

 

F1: Στις 10 ξεκινάει το 5ο Grand Prix στη Shanghai gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: