Κατάσχεσαν για λαθρεμπόριο το πλοίο που έκανε απάντληση καυσίμων χωρίς να στείλουν άλλο

Το πλοίο που είχε αναλάβει την απάντληση καυσίμων στην περιοχή του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» ανοιχτά της Σαλαμίνας κατασχέθηκε για λαθρεμπόριο καυσίμων, ενώ συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός. Το επόμενο, ωστόσο, θα φτάσει πιθανότατα το πρωί της Πέμπτης και μέχρι τότε η περιοχή θα μείνει χωρίς πλοίο απάντλησης.

Συγκεκριμένα, το πλοίο «ΛΑΣΣΑΙΑ», που μέχρι χθες έκανε την απάντληση, αποχώρησε γιατί είχαν λήξει τα προσωρινά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας, και μετά την εντολή του πρωθυπουργού να αλλάξει το καθεστώς αδειοδότησης, δεν είχε πλέον δικαίωμα πλου.

Ωστόσο, σε έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή κλιμακίου του τελωνείου και λιμενικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός δεξαμενών έρματος σημαντικές ποσότητες καυσίμων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ολόκληρο το πλοίο, ενώ συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός, οι οποίοι θα προσαχθούν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Στη συνέχεια, με ευθύνη του πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ» Θεόδωρου Κουντούρη, θα έπρεπε να σταλεί άμεσα άλλο πλοίο, κάτι που δεν έγινε.

«Στον πλωτό γερανό, στο σημείο του ναυαγίου συνεχίζονται οι διαδικασίες απάντλησης και προετοιμασίας του εξοπλισμού για την πρόσδεση του νέου Δεξαμενοπλοίου που θα παραλαμβάνει τα καύσιμα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αναδόχου εταιρείας, το νέο πλοίο αναμένεται στο σημείο του ναυαγίου πρωινές ώρες αύριο», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του ΥΕΝ.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: