Μεσόγειος: Άδεια να ελλιμενιστεί στην Ιταλία ή στη Μάλτα ζητεί πλοίο ΜΚΟ με 261 μετανάστες

Πλοίο γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης το οποίο εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο προσπαθούσε χθες Τετάρτη να εξασφαλίσει την άδεια για να ελλιμενιστεί είτε στη Μάλτα, ή στην Ιταλία, προκειμένου να αποβιβάσει εκατοντάδες ανθρώπους που διέσωσε ανοικτά της Λιβύης.

Το σκάφος Humanity 1, της ΜΚΟ SOS Humanity («Ανθρωπότητα SOS»), πλέει προς την κατεύθυνση των ακτών της Μάλτας και της Σικελίας μεταφέροντας 261 πρόσφυγες και μετανάστες. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το πλήρωμά του, δεν έχει ληφθεί καμία επίσημη απάντηση που να το ενημερώνει σε ποιο λιμάνι μπορεί να αποβιβάσει τους διασωθέντες.

Νωρίτερα, το πλοίο έρευνας και διάσωσης Louise Michel επιβίβασε πάνω από τριάντα ανθρώπους που κινδύνευαν στη Μεσόγειο. Το σκάφος της ομώνυμης μη κυβερνητικής οργάνωσης συμμετείχε και σε άλλες αποστολές τις τελευταίες ημέρες, μαζί με το Humanity 1.

Παράλληλα, η ΜΚΟ Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières , MSF) συνεχίζει να επιχειρεί στη Μεσόγειο κι είχε διασώσει 254 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: