Η Ferrari έκανε το 1-2 και «πάγωσε» την Mercedes

Τελευταία οι Γερμανοί δεν φαίνεται να είναι και πολύ χαρούμενοι. Η Ferrari κερδίζει έδαφος και επιβεβαιώνει την κυριαρχία της. Σήμερα η Ferrari κέρδισε ακόμη μια pol position. Μάλιστα έκανε το 1-2 και «κλείδωσε» την πιο σίγουρη εκκίνηση στον αυριανό αγώνα στο Βέλγιο.

Από τους  πρώτους  γύρους ο Λεκλέρκ ήταν  μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Φέτελ και ενάμιση από τον τρίτο Μπότας.

Ο Κούμπιτσα και ο Τζιοβινάτσι είχαν πρόβλημα με τον κινητήρα .

Στο Q2 ο πρώτος που έκανε χρονομετρημένο γύρο ήταν ο Ραϊκόνεν. Ο  Λεκλέρκ με τον Φέτελ πίσω του έκαναν και πάλι τους καλύτερους χρόνους. Ο  Χάμιλτον ήταν μόλις κατά 0.216 δευτερόλεπτα πιο αργός.

Στο Q3 ο πρώτος χρονομετρημένος γύρος έγινε από τον Ρικιάρντο. Με την ολοκλήρωση των πρώτων προσπαθειών ο Λεκλέρκ ήταν και πάλι στην κορυφή όμως ο Φέτελ είχε κάνει τον τρίτο καλύτερο χρόνο. Με τη δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να ξεπεράσει τον Χάμιλτον και έτσι, σε συνδυασμό με την pole του Λεκλέρκ  η Ferrari κατάφερε να κάνει το 1-2 . Τις δύο επόμενες θέσεις πήραν ο Χάμιλτον και π  Μπότας και έτσι η πανίσχυρη Mercedes αναγκαστικά  αρκέστηκε στην 3η και 4η θέση.

Οι δύο Renault των Ρικιάρντο και Χούλκενμπεργκ πλασαρίστηκαν στις θέσεις 6 και 7 με τον Ραϊκόνεν να ακολουθεί.

Ο αυριανός αγώνας στο Spa στο Βέλγιο αναμένεται να είναι εντυπωσιακός.

Η πίστα του Spa είναι η μεγαλύτερη σε μήκος από όλα τα γκραν πρι που έχει το πρόγραμμα της F1. Είναι 7 χιλιόμετρα ο γύρος για αυτό και ο αγώνας ολοκληρώνεται σε 44 γύρους.

Εκτός από το μεγάλο μήκος της πίστας το  Spa είναι  γνωστό για το ευμετάβλητο του καιρού. Μπορεί σε ένα κομμάτι της πίστας να βρέχει και σε ένα άλλο να μην πέφτει ούτε μια σταγόνα.

Εάν βρέξει, εύκολα σχηματίζονται λακκούβες νερού λόγω των χαρακτηριστικών απαγωγής νερού στη συγκεκριμένη πίστα.   Οι περισσότεροι οδηγοί τοποθετούν το Spa, ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών τους ανάμεσα στις πίστες, λόγω των προκλήσεων που θέτει και των αισθήσεων που αποκομίζουν. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα ελαστικά, τα οποία υπόκεινται σε υψηλές δυνάμεις απ’ όλες τις διευθύνσεις: πλευρικές, διαμήκεις και κατακόρυφες.

Η Ferrari έκανε το 1-2 και «πάγωσε» την Mercedes gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: