Η ακριβότερη… πατάτα του κόσμου!

Σας φαίνεται για μία συνηθισμένη πατάτα; Κι όμως δεν είναι!

 Πρόκειται για μια από τις πιο ακριβές φωτογραφίες του κόσμου. Πουλήθηκε τον περασμένο χρόνο στην ιλιγγιώδη τιμή του 1.000.000 ευρώ

Η φωτογραφία, με τίτλο «Πατάτα # 345 (2010),» είναι μια φωτογραφία του Kevin Abosch, διάσημου φωτογράφου στη Silicon Valley. Ο Abosch ειδικεύεται στα πορτρέτα διασημοτήτων και ανθρώπων με ισχύ, επιχειρηματιών και μεγάλων στελεχών και όλοι θεωρούν must να έχουν μια φωτογραφία του. Για αυτούς ο Abosch, είναι ένα σύμβολο. Μεταξύ της ελίτ των επιχειρήσεων και της ψυχαγωγίας, ο ανταγωνισμός προκειμένου να έχουν μια φωτογραφία του είναι μεγάλος. Ο  Abosch χρεώνει από 150.000 μέχρι 500.000 δολάρια.

Η φωτογραφία της πατάτας θεωρείται φωτογραφία τέχνης και η πατάτα είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα του καλλιτέχνη φωτογράφου. Ένα πλούσιος συλλέκτης του έργου του, επισκέφθηκε το σπίτι του φωτογράφου στο Παρίσι το 2015 και θέλησε να αποκτήσει την πατάτα που κοσμούσε τον τοίχο του παρισινού διαμερίσματός του. Η τιμή ήταν αδιαπραγμάτευτη: ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο αγοραστής συμφώνησε στην τιμή και αγόρασε τη φωτογραφία. Είναι η ακριβότερη που έχει πουλήσει ο φωτογράφος μέχρι σήμερα, αλλά όχι και η ακριβότερη του κόσμου. Η ακριβότερη φωτογραφία είναι το “Phantom” του Peter Lik  που έχει πουληθεί για 6,5 εκατομμύρια δολάρια.

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: