Μαλαισία: Στους 13 έφτασαν οι νεκροί από την κατολίσθηση σε κατασκήνωση – Αγνοούνται 22 άτομα

Η κατολίσθηση που έπληξε κατασκήνωση τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς οι περισσότεροι από τους ενενήντα και πλέον ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί κοιμούνταν, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι αρχές της Μαλαισίας, καθώς σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν 22 αγνοούμενους που καταπλακώθηκαν από όγκους λάσπης, ανάμεσα σε συντρίμμια και ξεριζωμένα δέντρα, σύμφωνα με τις αρχές.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στην πολιτεία Σελάγκορ, περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, περί τις 03:00 (τοπική ώρα· χθες Πέμπτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας), όταν τμήμα λόφου καταπλάκωσε την κατασκήνωση που βρισκόταν στον χώρο αγροκτήματος.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως ακούστηκε ένας ήχος σαν βροντή προτού χτυπήσει η κατολίσθηση. Μια 22χρονη που βρισκόταν στην κατασκήνωση είπε πως έχασε τη ζωή του ένας αδελφός της, αλλά η μητέρα της και η ίδια μπόρεσαν να συρθούν έξω από τη σκηνή και να σωθούν. Άλλος ένας αδελφός της, πρόσθεσε, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Από τους 92 ανθρώπους που βρίσκονταν στο κάμπινγκ, 59 βρέθηκαν και είναι ασφαλείς, ενώ πέρα από τους 13 νεκρούς, άλλοι 8 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ανάμεσά τους μια έγκυος, σύμφωνα με την πυροσβεστική και το υπουργείο Υγείας.

Όλα τα θύματα είναι μαλαίοι υπήκοοι κι ανάμεσά τους είναι τουλάχιστον ένα παιδί 5 ετών, σύμφωνα με τον Σουφιάν Αμπντάλα, αξιωματικό της αστυνομίας στην περιοχή.

Στον τόπο της καταστροφής αναπτύχθηκαν 400 μέλη διαφόρων υπηρεσιών.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: