Γλίτωσαν τα χρεωμένα ακίνητα τριών πολιτών – Ακύρωσαν τον πλειστηριασμό τους – Αχαΐα

Γλίτωσαν τα χρεωμένα ακίνητα τριών πολιτών   Ακύρωσαν τον πλειστηριασμό τους   Αχαΐα
Την ακύρωση προγραμματισμένων πλειστηριασμών τριών ακινήτων πέτυχε η διαμαρτυρία ενεργών πολιτών της Συνέλευσης Άνω Πόλης, που έχει έδρα στο πρώην καφενείο Γιακουμή επί της οδού Παντοκράτορος, παραπλεύρως του ομώνυμου Ναού, όπως και μέλη της οργάνωσης Ανατολικού Διαμερίσματος ΣΥΡΙΖΑ, χθες το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο Πατρών.

Η διαμαρτυρία των έξω από την αίθουσα, του δημοτικού Μεγάρου Πατρών, επί της οδού Μαιζώνος, όπου θα λάβαινε χώρα ο εκπλειστηριασμός, θορύβησε τους υπευθύνους, που κάλεσαν την Αστυνομία για την προστασία τους και προς εκφοβισμό των διαμαρτυρομένων.

Το αποτέλεσμα της έντονης διαμαρτυρίας ήταν να ακυρωθεί η διενέργεια και προς το παρόν να διασωθούν τα ακίνητα.

Οι ενεργοί πολίτες που έλαβαν μέρος στην δράση αυτή, καλούν τους Πατρινούς να πυκνώσουν τις τάξεις των συλλογικοτήτων, καθώς από το νέο έτος οι πλειστηριασμοί ακινήτων με τιμή εκκίνησης το 50% της αξίας τους και δεύτερη τιμή σε τυχόν επαναλαμβανόμενη διαδικασία το 30%, που αυτό σημαίνει ότι συμπολίτες χρεωμένοι λόγω των μνημονιακών μέτρων θα χάσουν τα ακίνητά τους αντί εξευτελιστικών τιμών.

Η πτώση, με κυβερνητική βούληση, των αντικειμενικών αξιών στο 30%, σκοπεύει στην υποβάθμιση της αξίας των ακινήτων του ιδιωτικού τομέα, στην συμπαράσυρση των δημοσίων κτημάτων και οικημάτων και εν τέλει στην διευκόλυνση των μεγάλων φανς του εξωτερικού να τα αποκτήσουν έναντι πινακίου φακής!

Το http://gzmosxos.blogspot.com (Istologio G. Mosxou) υπενθυμίζει ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα στο ίδιο μέρος.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: