Γιατί σταματά τις γuμνές φωτογραφίες το Playboy

Το πασίγνωστο ανδρικό περιοδικό Playboy, σταματά τη δημοσίευση φωτογραφιών ολόγυμνων γυναικών στις σελίδες του, καθώς στην εποχή του διαδικτύου το έντυπο γuμνό θεωρείται πλέον «πασέ».

 

«Βρισκόμαστε πια ένα πάτημα κουμπιού μακριά από κάθε σeξουαλική πράξη που μπορεί να φανταστεί κανείς, δωρεάν. Και λοιπόν (ένα περιοδικό με γuμνές φωτογραφίες) είναι πασέ σε αυτή τη συγκυρία», δήλωσε στους «New York Times» ο διευθύνων σύμβουλος του περιοδικού, Σκοτ Φλάντερς.

Το περιοδικό θα συνεχίσει, πάντως, να δημοσιεύει προκλητικές φωτογραφίες γυναικών. Το πρώτο τεύχος του Playboy χωρίς γuμνές φωτογραφίες θα βγει τον Μάρτιο του 2016, στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού της έντυπης έκδοσης.

Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή πλεύσhς για ένα περιοδικό που, από την ίδρυσή του το 1953 έως και τη δεκαετία του 1990, λειτούργησε ως πιονιέρος της σeξουαλικής επανάστασης και απελευθέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Η μάχη έχει δοθεί και έχει κερδηθεί», σημείωσε ο κ. Φλάντερς.

Ωστόσο, καθώς το διαδίκτυο έχει κυριαρχήσει και στο χώρο του σeξ, η κυκλοφορία του Playboy έχει συρρικνωθεί από 5,6 εκατομμύρια τεύχη το μήνα της δεκαετία του 1970 σε μόλις 800.000 αντίτυπα σήμερα, υποχρεώνοντας το περιοδικό σε μια στρατηγική αναθεώρηση του περιεχομένου του.

Η μη δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών έχει ήδη τεθεί σε ισχύ για την online έκδοση του Playboy, επιτρέποντας μεγάλη αύξηση των επισκέψεων μέσω της κοινωνικής δικτύωσης.

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: