Επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου ζητά το ΔΝΤ – Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ

Πληροφορίες θέλουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ζητάει την επίσπευση της εφαρμογής του μέτρου για τη μείωση του αφορολόγητου, συγκεκριμένα ένα χρόνο νωρίτερα, από το 2019.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το ΔΝΤ  επιθυμεί να επιβάλει τον Μάιο μείωση του αφορολογήτου με επιβαρύνσεις έως 650 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες μαζί με τη νέα μείωση των συντάξεων κατά 18% από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ακόμα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι επιβαρύνσεις θα αποτελέσουν το 2% του ΑΕΠ ή περίπου 3,6 δισ. ευρώ, γεγονός που επαναφέρει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφέρουν πως «άλλο είδηση, άλλο εκτίμηση». Μάλιστα, αναφέρουν ότι «εδώ και 6 μήνες εκτιμάται με πανομοιότυπο τρόπο από τον εγχώριο Τύπο ότι η μείωση του αφορολογήτου θα έρθει νωρίτερα. Σήμερα η εκτίμηση αυτή παρουσιάστηκε από «Τα Νέα» ως “βόμβα από το ΔΝΤ για το αφορολόγητο, έρχεται ένα χρόνο νωρίτερα η μείωση”».

Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου Οικονομικών, δεν έχει ζητηθεί τίποτε από κανέναν θεσμό. «Οι εκτιμήσεις δεν αποτελούν είδηση, αποτελούν βεβαίως ευσεβή πόθο της αντιπολίτευσης», τονίζουν.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: