Διπλή εμπλοκή Μαχητικών Νότια της Λέσβου …Σύσκεψη για τους «Λάθρο» στο ΥΠΕΘΑ!

Όλο το Στράτευμα διατάχθηκε να υπηρετεί τους Λαθρομετανάστες μην τυχόν και μας μαλώσουν οι Ευρωπαίοι και δεν θα μπορούμε να πάμε Σαββατοκύριακο στη Ρώμη …Κατάντια ΡΕ!

Ευτυχώς όμως που κάποιοι δεν κάθονται αν συσκεφτούν αλλά βούτηξαν τα μαχητικά και απώθησαν τον Τούρκο εισβολέα …Για πόσο ακόμη ουδείς γνωρίζει!

Δεν τους έφτανε το χθεσινό ξύλο ανατολικά στη Ρόδο που μάζεψαν τα Τουρκάκια από τα Ελληνικά F-16 και σήμερα έστειλαν τους γνωστούς τραμπούκους απο το Βορρά να καθαρίσουν για το χθεσινό στραπάτσο !

Έλα όμως που εκεί περίμεναν οι «Δελτάδες της Σκύρου» που περιπολούσαν στα Βόρεια και το ξύλο που έπεσε ήταν της αρκούδας ..Δύο φορές το προσπάθησαν τα Μεμέτια   αλλά γύρισαν με την ουρά στα σκέλια !

Ειδικότερα : Μια εξάδα Τούρκικων F-16 μπήκαν απο το Βορρά  για εκπαίδευση  δύο από τα μαχητικά έφεραν οπλισμό και το έπαιζαν η προστασία του σχηματισμού !

Το Α/ΤΑ έστειλε καταπάνω τους ένα ζεύγος Μιράζ 2000-5 που περιπολούσε στην Περιοχή οπλισμένο …Στη θέα των Ελληνικών Μαχητικών η τετράδα έφυγε κατόπιν εντολής ,ενώ το Οπλισμένο Τούρκικο ζευγάρι των F-16 ενεπλάκη αμέσως με τα Ελληνικά μαχητικά την 16:25! Δυτικά της Λέσβου!

Μετά την αερομαχία εδώ  τα Μιράζ δεν πιάνονται οι Τούρκοι φεύγουν προς τα Νότια αλλά επιστρέφουν αμέσως μάλλον κατόπιν οργισμένης εντολής του κέντρου επιχειρήσεων !

Άμεση εμπλοκή Νοτιοδυτικά της Λέσβου την 16:30 και το ξύλο έπεφτε σύννεφο από τους Δελτάδες των Μιράζ που αποδεικνύεται πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε αυτό το Μαχητικό για τις κλειστές αερομαχίες στο Αιγαίο !

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :   1 (6 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :   -
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :    6
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :    2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :     1
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :     4
ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :    2
ΠΕΡΙΟΧΗ               : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ & ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.



Πηγή:veteranos.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: