Νηστίσιμο Γιουβέτσι με Γαρίδες σε 20′ Αγιορείτικο !!!

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ Νηστίσιμο Γιουβέτσι με Γαρίδες σε 20′!!!

Υλικά:

-250 γρ. κριθαράκι μέτριο
-1 πιπεριά κόκκινη & 1/2 πράσινη, ψιλοκομμένες
-1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-160 γρ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
-14 γαρίδες καθαρισμένες
-75 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-900 γρ. καυτό νερό που έχει βράσει με τα κέλυφοι από τις γαρίδες
-αλάτι
-πιπέρι

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1′-2′, ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε το κριθαράκι, ξανά ανακατεύουμε για 1′ και συμπληρώνουμε με τα 900 γρ. καυτό νερό.

Ψιλοκόβουμε 4 γαρίδες, τις ρίχνουμε μέσα και μαγειρεύουμε για 10′-15′, ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα, αλατοπίπερο, καπακώνουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να απορροφήσει αρκετό από το ζουμί.

Λαδώνουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά με αλάτι και πιπέρι.

Σβήνουμε με λίγο τσίπουρο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε προαιρετικά με μαϊντανό.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ — https://youtu.be/sltranbY63o?si=KmrLq-8I4tfFa9UO
 


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: