ΑΕΚ… και στις λεπτομέρειες

Ο Αρκαδικός πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, έφτασε την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς στα… όριά της, όμως η Ένωση κατάφερε, στις λεπτομέρειες, να πάρει τη νίκη με 74-78.

Η ΑΕΚ πήρε από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα, όμως ο Αρκαδικός ήταν ανταγωνιστικός, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Νουουτίνεν και Μπράουν. Ο Καλαμπόκης, όμως, αλλά και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν από τους πιο αξιόπιστους -επιθετικά- παίκτες της Ένωσης, για το 20-26 της πρώτης περιόδου. Οι Αρκάδες βρήκαν λύσεις στο δεκάλεπτο από Βαν Όστρομυ και Νουουτίνεν, παίρνοντας προβάδισμα (34-29, 15′). Ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν η πιο αξιόπιστη πηγή κινδύνων για την Ένωση, ισοφαρίζοντας άμεσα (34-34, 17′). Το σκορ αυτό δεν έμεινε για πολύ, όμως, καθώς οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τα ηνία και πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια (41-40).

Τα τρίποντα έδωσαν λύση στην Ένωση, η οποία βρήκε τους ηγέτες που αναζητούσε στο πρόσωπο των Μαυροκεφαλίδη και Μιλόσεβιτς (50-56, 27′). Η άμυνα των παικτών του Γιούρι Ζντοβτς παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα τους για το 50-58 του τρίτου δεκαλέπτου. Η Ένωση συνέχισε, έχοντας ως σημείο αναφοράς την καλή άμυνά της, αλλά και την ευστοχία από την περιφέρεια, η οποία της έδωσε τη δυνατότητα να πάει τη διαφορά στους 10 πόντους (55-65, 35′). Ο Ντέβον Βαν Όστρουμ, όμως δεν άφησε τους αντιπάλους του να ξεφύγουν και με δικές του προσπάθειες έκανε… ντέρμπι το ματς (66-67, 38′).

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν… δραματικό. Με διαδοχικές βολές από Βαν Όστρουμ, Παπαντωνίου και Χέρστον το σκορ έγινε 70-71, 21» για το τέλος του αγώνα. Ο Μαυροκεφαλίδης πήρε φάουλ στα 19» και με δύο βολές έγραψε το 70-73. Ο Βαν Όστρουμ πήρε και αυτός φάουλ στην επόμενη φάση και μείωσε σε 72-73 (12,9» για το τέλος). Οι διαδοχικές βολές έφεραν το σκορ στο 74-76, με τον Χέρστον να παίρνει μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ και με 2/2 βολές να γράφει το 74-78, 1,9» για το τέλος. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, με την Ένωση να «αποδρά» με δύσκολη εκτός έδρας νίκη.

Action24.gr-Athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: